Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

Vila-real Talent ret homenatge a 750 anys de talent local en un espectacle únic per a les festes de Sant Pasqual

dimarts, 9 d'abril de 2024

Presentació de Vila-real Talent 2024

L'espectacle Vila-real Talent prepara per a enguany una edició especial marcada per la commemoració del 750é Aniversari de la Fundació de la ciutat; un muntatge musical, teatral i artístic amb segell vila-realenc que retrà homenatge a aquests 750 anys de talent, història, personalitat i impuls d'una ciutat que manté molt vives les seues arrels i tradicions. L'alcalde, José Benlloch, ha presentat aquesta quarta edició de Vila-real Talent al costat d'una de les directores artístiques, Rosanna Morales, i ha subratllat el gran esforç que suposa aquest espectacle únic "que aglutina tot el talent que tenim a Vila-real i que enguany cobra una especial rellevància per la celebració dels 750 anys d'història de la nostra ciutat amb cor de poble".

Vila-real Talent s'emmarcarà, un any més, en les festes patronals de Sant Pasqual. Així, el diumenge 12 de maig la plaça Major acollirà "un gran esdeveniment cultural en què el teatre, la música, la dansa, els personatges i la història ens faran vibrar, recordar i descobrir mil emocions protagonitzades pels més de 300 participants de la societat local", tal com ha explicat Rosanna Morales.

Rosanna Morales ha destacat que Vila-real Talent "és un espectacle fet per gent de Vila-real per a Vila-real", que naix de "l'estima pel nostre poble" i que pretén "visibilitzar el gran potencial que tenim a Vila-real donant cabuda en cada edició a un bon nombre d'artistes". "És un aparador cultural, una creació en la qual artistes professionals i amateurs treballen en una producció conjunta", subratlla. Enguany, amb motiu del 750é Aniversari de la Fundació de Vila-real, "volem reunir 750 anys de talent a Vila-real i reconeixerem persones que, amb el seu treball i impuls, han protagonitzat fets històrics per a la nostra ciutat i la seua gent", amb l'assessorament de l'historiador Vicent Gil. L'espectacle pren com a base la música però combina també teatre i dansa.

Sota la direcció artística de Rosanna i Gisela Morales, la direcció musical de Miguel Ángel Navarro, i els arranjaments musicals de Pascual Gimeno, el llistat de participants supera les 300 persones: cors Ciutat de Vila-real, Coral Sant Jaume i Veus de Cambra; grups de danses El Raval i la Puríssima; El Trull; Unió Musical La Lira; orquestra Supramúsica; grups de teatre Els XIII i Tabola; Escola Municipal de Dansa; CEIP Sarthou Carreres; també hi participen les joves promeses Alberto Puchol (saxo baríton), Hugo Segura (clarinet baix) i Josep Barrué (flauta); les solistes Sara Mezquita (guitarrista) i Luna Orleans (cantant). Com a actor convidat estarà Sergio Caballero i gran part de les peces que s'hi interpretaran seran obra del Fill Predilecte Rafael Beltrán Moner. També hi haurà una composició especial que mescla melodies populars de Vila-real amb l'himne de la ciutat, obra de José Goterris i Francisco Moreno, que enguany seran reconeguts com a fills predilectes a títol pòstum.

Rosanna Morales ha remarcat que "Vila-real Talent és molt més que un espectacle, és una experiència que permet també reforçar el sentiment de pertinença i les arrels vila-realenques".

L'alcalde ha agraït el treball de tots els participants, i especialment de les directores Rosanna i Gisela Morales, i ha recordat que Vila-real Talent és un projecte que "ens permet mantenir viva aquesta ciutat amb cor de poble". "Aquest projecte es fonamenta sobre quatre pilars: orgull i identitat, promoció del talent, oportunitat perquè la ciutadania gaudisca d'aquest talent i col·laboració, treballar junts per a mostrar tot el que som i sabem fer".

Finalment, Benlloch ha manifestat la seua voluntat que aquest projecte "es mantinga viu durant tot l'any", per la qual cosa ha anunciat que l'Ajuntament treballarà per a la creació d'una plataforma digital que "visibilitze totes les persones amb talent que tenim a Vila-real i que ens permeta obrir-nos més al món".

Galeria multimèdia

Imatges

Presentació de Vila-real Talent 2024_1
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es