Inici -> Àrees -> Sanitat -> Drogodependències

Vila-real destaca el patrimoni del Museu del Pouet de Sant Pasqual amb la restauració de la figura del Xiquet Jesús de cera

dimecres, 10 d'abril de 2024

Restauració del Xiquet de Jesús de cera_2

El Museu del Pouet del Sant de la Basílica de Sant Pasqual tornarà a exposar la figura del Xiquet Jesús de cera que ha format part del llegat de la comunitat de mares clarisses des de la seua arribada a Vila-real. Gràcies al treball del Servei de Restauració de la Diputació de Castelló i a l'impuls de l'Associació Amics del Pouet del Sant i l'Ajuntament de Vila-real, aquesta xicoteta figura de cera que data del segle XVIII tornarà a les vitrines del museu com a part de l'important patrimoni artístic que conserva la basílica del patró. L'alcalde de la ciutat, José Benlloch, ha presentat hui la peça restaurada al costat del vicepresident de la Diputació, Héctor Folgado; el diputat de Cultura, Alejandro Clausell; la mare abadessa, María Dolores Pérez; la presidenta de l'Associació Amics del Pouet del Sant, Nieves Adsuara; la presidenta de la Fundació Caixa Rural Vila-real, Sonia Sánchez, els tècnics que han participat en la restauració i altres autoritats locals.

Benlloch ha subratllat que la comunitat de monges clarisses va portar el Xiquet Jesús quan es va instal·lar al convent de Sant Pasqual el 1836, procedent de Castelló. Dos segles després, "si aquesta peça de cera s'ha conservat és per l'afecte i la cura que li han brindat", ha assegurat l'alcalde. A més, Benlloch ha destacat la col·laboració entre administracions i entitats per a conservar el patrimoni i l'art, que "sens dubte és una de les expressions universals que ens permeten transmetre valors".

L'equip del Servei de Restauració de la Diputació de Castelló ha restaurat la figura de cera així com la vestidura, mentre que el bressol de marqueteria va ser restaurat ja fa uns anys pel vila-realenc Alejandro Orellana. Amb només 36 centímetres de longitud, el Xiquet Jesús del Museu del Pouet del Sant és una de les tres peces fetes de cera que es conserven al museu.

El vicepresident de la Diputació, Héctor Folgado, ha reiterat l'aposta de la Diputació per la restauració del patrimoni de la província, en la qual "Vila-real ocupa un lloc destacat" i ha afegit que "és també una aposta pel turisme el respecte a la nostra història com a poble". La mare abadessa María Dolores Pérez ha mostrat el seu agraïment per aquesta restauració i la seua satisfacció perquè "el Xiquet Jesús torne de nou a la seua casa". Per part seua, la presidenta dels Amics del Pouet del Sant, Nieves Adsuara, també ha tingut paraules d'agraïment a "totes les persones que han fet possible la restauració d'aquesta escultura que forma part del patrimoni lligat al nostre patró, sant Pasqual, que entre tots estem cuidant i preservant".

Galeria multimèdia

Imatges

Restauració del Xiquet de Jesús de cera_1 Restauració del Xiquet de Jesús de cera
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es