Inici -> Àrees -> Sanitat -> Drogodependències

Torna el Mes del Llibre amb activitats de promoció lectora i la presentació 'Una altra història de Vila-real amb humor', de Quique

dijous, 11 d'abril de 2024

Programació del Mes del Llibre

La Regidoria de Cultura ha preparat una programació especial per a commemorar el Dia del Llibre, amb activitats de promoció lectora i la presentació de llibres d'autors vila-realencs. Entre altres, i emmarcat en commemoració del 750é Aniversari de la Fundació de la ciutat, dimarts que ve, Dia del Llibre, tindrà lloc la presentació d'Una altra història de Vila-real amb humor, la particular visió de la història de Vila-real del dibuixant Enric Arenós, Quique, Medalla d'Or de la ciutat.

La commemoració del Dia del Llibre ha arribat ja a la Biblioteca Municipal, amb activitats que es perllonguen durant tot el mes. Aquestes busquen dinamitzar i fomentar la lectura i l'ús de biblioteques entre els usuaris a més de celebrar aquesta data tan important dins l'entorn bibliotecari.

El passat dimarts 2 d'abril ja es va celebrar el Dia del Llibre Infantil amb diversos actes commemoratius com l'exposició de llibres de H. C. Andersen a les sales infantils. A més a més, també es va realitzar la presentació i exposició de la guia de lectura per a adults i el contacontes Coneixent a Tea a càrrec de Contaclown, a la Biblioteca Infantil, en col·laboració amb l'Associació VILATEA.

Per altra banda, el divendres 5 d'abril, l'Associació Amb llanes pel carrer va decorar amb figures de punt de ganxo la sala de lectura de la biblioteca infantil. Aquest any les figures protagonistes representaven el conte dels germans Grimm El flautista d'Hamelin. Seguint amb els actes del Mes del Llibre, els xiquets i les xiquetes podran gaudir de la història d'Oreto i les formigues relatada per la contacontes Diana Bernal. Ho podran fer en dues sessions: una el dilluns 22 d'abril a les 17.30 h a l'Agència de Lectura del Pilar i l'altra el dimecres 24 a la Biblioteca Infantil a les 18.00 h.

Dimarts 23 d'abril, se celebrarà el Dia del Llibre, dia que donarà inici a una setmana repleta de propostes culturals per a tots els públics. Com aquesta data va ser instaurada l'any 1930 en record de la mort de Miguel de Cervantes, a les sales infantils s'exposaran llibres de l'escriptor espanyol i es confeccionarà una guia de lectura. Aquest mateix dia, a les 17.30 h de la vesprada a la Biblioteca Infantil, es durà a terme el lliurament del Premi Lecturis 2024, el qual suposa un reconeixement als xiquets o xiquetes més lectores de 2023. Hi ha un premi per cada biblioteca (Biblioteca Infantil de Pius XII i Agencia de Lectura del Pilar) i cada xiquet o xiqueta premiada rebrà un lot de llibres i material escolar.

Així mateix, fins al 22 d'abril està obert el termini perquè els xiquets i les xiquetes socis de les biblioteques infantils de Vila-real es presenten al 9é Concurs de punts de llibre. El tema d'aquest 2024 és la fundació de la ciutat, per la qual cosa el treball consistirà en una il·lustració únicament o una il·lustració amb text. Els guanyadors i guanyadores seran guardonats el dia següent. Com es porta fent des de 2014, aquest concurs reconeix la creativitat dels més menuts i menudes. 

El Dia del Llibre a Vila-real finalitzarà amb la presentació del llibre Una altra història de Vila-real amb humor, d'Enric Arenós, Quique, Medalla d'Or de la ciutat 2023, acte que queda emmarcat dins la programació del 750é aniversari fundacional. Aquest tindrà lloc al Gran Casino, a les 19.30 hores, mateix lloc i mateixa hora on el dijous 25 d'abril l'escriptora vila-realenca Anna Moner presentarà el llibre La por de la bèstia, amb la intervenció d'Antoni Pitarch, Premi 20 de Febrer 2024, i en col·laboració amb l'Associació Cultural Socarrats.

Per acabar, i tenint en compte que enguany se celebra el centenari del naixement de Vicent Andrés Estellés, durant tot el mes es lliuraran a les biblioteques municipals punts de pàgina commemoratius, tant de l'Any Estellés com del Mes del Llibre.

Descàrrega d’arxius

Descargar archivo

Programació del Mes del Llibre_1
Tipus d'arxiu: PDF | Valencià

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es