Inici -> Àrees

El Fons Valencià per la Solidaritat obri el període d'inscripcions perquè personal tècnic municipal realitze voluntariat internacional

dimarts, 2 d'abril de 2024

Especialista Municipal Voluntari-FVS_1

El Fons Valencià per la Solidaritat -amb el cofinançament de l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional al Desenvolupament (AECID) i la col·laboració de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP)- ha obert el termini d'inscripció (el qual finalitza el 5 de maig) per a cobrir 24 places de voluntariat internacional mitjançant la cooperació tècnica en municipis i entitats de Bolívia i l'Equador, d'acord amb projectes sol·licitats des dels mateixos països del sud.

Aquest projecte, denominat Especialista Municipal Voluntari/ària està enfocat a (detallat a continuació per ordre de prioritat en el procés de selecció): personal tècnic especialitzat d'ajuntaments i mancomunitats que formen part del Fons Valencià; persones tècniques de qualsevol ajuntament o mancomunitat no integrat en el Fons, però que estiguen empadronades en un municipi o espai mancomunat adherit al Fons; i personal especialitzat de la Comunitat Valenciana. Les places que s'ofereixen es concentren en la seua majoria en l'àmbit del turisme, periodisme/comunicació, agents de desenvolupament local, música, joventut, igualtat, gerència, enginyeria i gastronomia. La participació en aquest projecte no té cap cost ni per als ajuntaments o mancomunitats membres del Fons ni per al personal tècnic local.

Els objectius generals d'aquesta convocatòria pública són els de crear una consciència solidària i cooperativa en les persones voluntàries que hi participen; prestar assistència tècnica especialitzada en municipis i entitats dels països del sud; i obrir un espai de participació directa en terreny per a les entitats locals sòcies del Fons en projectes de cooperació internacional al desenvolupament que està executant l'entitat. També es pretén afavorir la creació d'àrees de participació, intercanvi i transferència de coneixements entre municipis de la Comunitat Valenciana i localitats de països del sud; sensibilitzar les persones voluntàries sobre la realitat dels municipis del sud i sobre la importància de la cooperació internacional al desenvolupament; i empoderar el personal tècnic sobre la importància dels ODS.

Les persones interessades a participar en el projecte, per tal de poder formar part del procés de selecció per a cobrir les 24 places, i amb un termini de fins al 5 de maig de 2024, han d'omplir un formulari de sol·licitud i signar un certificat de condicions i deures, així com enviar tota la documentació requerida (personal, còpia de titulació, certificats, mèrits i informació complementària) a oficina@fonsvalencia.org indicant en l'assumpte el nom del projecte, el número de plaça de voluntariat a la qual s'aspira, i els noms i cognoms.

Posteriorment al període d'inscripcions, el Fons Valencià per la Solidaritat realitzarà un procés de selecció entre totes les persones tècniques inscrites, seguint els criteris de selecció marcats per l'entitat. Les persones seleccionades faran una jornada de formació i capacitació prèvia al període de voluntariat. Tota la informació al voltant del projecte Especialista Municipal Voluntari/ària (objectius, contraparts, oferta de places, condicions i requisits, criteris de selecció, formulari de sol·licitud, certificat de condicions i deures, etc.) es poden trobar al web www.emvfonsvalencia.com.

Descàrrega d’arxius

Descargar archivo

Especialista Municipal Voluntari-FVS
Tipus d'arxiu: PDF | Valencià

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es