Inici -> Vila-real

Una nova sentència ferma i altres pagaments urbanístics herència del PP retarden la modificació de crèdits per a atendre necessitats urgents de Vila-real

dilluns, 15 d'abril de 2024

Ajuntament de Vila-real_14

L'Ajuntament de Vila-real haurà de fer front a una nova sentència urbanística i interessos d'altres resolucions heretades de governs del PP que ascendeixen a 242.000 euros. Les gestions per al pagament d'aquesta nova obligació judicial, que es farà finalment amb recursos ordinaris, han obligat a retardar dues setmanes l'aprovació de la modificació de crèdits del pressupost prorrogat en la qual treballen l'alcalde, José Benlloch, i la regidora d'Hisenda, Sabina Escrig, per a atendre "necessitats absolutament urgents" de la ciutat.

La sentència, que ascendeix a 174.307 euros, es remunta a l'any 2006 i correspon a uns terrenys de la partida del Madrigal sobre els quals el seu propietari va reclamar l'expropiació pregada amb una valoració particular de 339.506 euros. Per part seua, els tècnics municipals van xifrar el valor del sòl en 139.659 euros i, finalment, el Jurat Provincial d'Expropiació Forçosa va dictar l'any 2019 el valor de 174.307 euros que va ratificar el Tribunal Superior de Justícia i, ara, el Suprem, en sentència ferma rebuda el 24 de gener passat. A aquesta quantitat se li afigen els interessos d'altres sentències "dels empastres de l'urbanisme del PP de Vila-real" fins a sumar els 242.000 euros que es liquidaran amb la pròxima modificació de crèdits.

"Aquesta nova sentència dels empastres del PP ens ha retardat la modificació de crèdits en la qual estem treballant per a fer front a qüestions molt urgents per a la ciutat almenys dues setmanes, ja que la Intervenció tenia bloquejada qualsevol despesa nova fins que no trobàrem solució a aquest nou pagament exigible", explica l'alcalde. De fet, el primer edil va arribar a obrir dos expedients -2024/00006193Y i 2024/00006319V- per a preparar els diners i atendre les qüestions més immediates, com ara factures amb proveïdors, sentències o pagaments pendents a personal funcionari. "Però l'entrada d'aquesta nova sentència ens va obligar a redefinir els expedients i buscar els diners per a fer front a aquesta nova obligació judicial ferma", detalla Benlloch, que ha informat els grups de la situació i els va entregar la documentació corresponent fa 20 dies.

"Finalment, hem optat per ajustar la modificació de crèdits que teníem prevista i fer front a aquesta nova sentència amb recursos ordinaris, procedents dels romanents de Tresoreria. Ara, podem finalment desbloquejar la situació i aprovar un expedient de modificació de crèdits d'1,9 milions d'euros de despesa nova que ens permetrà atendre les necessitats més immediates, així com la consignació de crèdit per a pagar la resta de sentències pendents que teníem a 31 de desembre i les factures pendents de pagament a proveïdors", detalla Benlloch. L'alcalde lamenta que, "una vegada més, l'herència del PP ens torna a afectar, demora operacions que són absolutament urgents per a poder atendre les necessitats de la ciutat". "Mai sabem ni quan arribarà una nova sentència ni quant haurem de pagar, herència encara d'una forma perversa de gestionar l'urbanisme sense importar el demà, fins que un jutge, molts anys després, decidisca. Malgrat tot, continuarem treballant perquè aquesta herència del passat no llastre el futur i perquè la nova Vila-real del segle XXI no deixe mai d'avançar", conclou Benlloch.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es