Inici -> Àrees -> Sanitat -> Drogodependències

El museu d'art urbà de TEST creix amb 'Veïnat', una reflexió sobre la vida de barri signada per Dakota Hernández

dimecres, 17 d'abril de 2024

Mural d'art urbà 'Veïnat' de Dakota Hernández per al TEST 2024

Veïnat. Aquest és el nom de la intervenció en gran format signada per la il·lustradora castellonenca Dakota Hernández amb la qual el museu d'art urbà de TEST, la Mostra d'Art i Creativitat de Vila-real, suma la seua onzena obra.

"Estic nerviosa", reconeixia fa uns dies l'artista davant el repte de traslladar, per primera vegada, les seues il·lustracions al gran format. Més de cinc jornades de treball li ha suposat concloure Veïnat sobre una mitgera que arriba als tretze metres d'altura a la zona de La Huerta de Vila-real. Una obra "molt integrada en l'arquitectura" que trasllada, a través de la reproducció de la façana d'un edifici, "amb finestres i personatges que guaiten, que entren i ixen, que creen vincles o no, que dialoguen", les diferents formes d'interacció entre persones que conviuen en un mateix espai, "el seu mode de relacionar-se entre elles i amb l'exterior", indica.

Veïnat ressalta la idea de "comunitat i de barri" i suposa un canvi de temàtica en la trajectòria il·lustrativa de Dakota Hernández, el pseudònim de Míriam García Ortiz (Castelló de la Plana, 1989), graduada en Belles Arts i màster de Producció Artística per la Universitat Politècnica de València, i amb una àmplia trajectòria com a dissenyadora gràfica i il·lustradora en diverses agències a València i Castelló de la Plana.

En la seua primera obra en gran format, amb motiu de TEST, Dakota Hernández blinda, no obstant això, el seu estil: el minimalisme, el "100% de colors vius" i la mirada femenina que configuren el patró de la seua obra. "Les persones representades en el mural són figures que, fins i tot sense rostre, s'identifiquen com a femenines", explica l'autora. I és que la dona és protagonista indiscutible en els seus projectes personals, representada en diferents contextos, explorant la fortalesa, la bellesa i la diversitat de les experiències femenines. "Intente, sempre que puc, relacionar la meua obra amb la reivindicació feminista", explica.

El nou mural que llueix ja a la zona de La Huerta de Vila-real amplia el museu a cel obert de TEST, juntament amb les obres de Pantone, Borondo, Escif, Sam3, Louis Lambert (3TTMan), Hyuro, Mohamed L'Ghacham, E1000, Tellas + 2Bleene i Lidia Cao.

Organitzat pel Departament de Museus de la Regidoria de Cultura i Tradicions de l'Ajuntament de Vila-real, TEST 2024 estendrà la seua 11a edició fins al pròxim 15 de juny. Fins a aquesta data pot visitar-se al Convent, espai d'art, l'exposició col·lectiva d'Adrià Miko (pintura), María Esteve (instal·lació, frottage i audiovisual) i Miquel Ponce (collage i pintura).

La regidora de Cultura i Tradicions, Noelia Samblás; el regidor de Territori, Emilio M. Obiol, el departament del qual ha gestionat la cessió de la paret mitgera, i el director de TEST, Pascual Arnal, han comprovat el resultat de la intervenció artística al costat de l'autora.

Galeria multimèdia

Imatges

Mural d'art urbà 'Veïnat' de Dakota Hernández per al TEST 2024_2 Mural d'art urbà 'Veïnat' de Dakota Hernández per al TEST 2024_1 Mural d'art urbà 'Veïnat' de Dakota Hernández per al TEST 2024_4

Veure més imatges

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es