Inici -> Àrees

Benlloch avala la projecció del concurs de robòtica del col·legi Fundació Flors, Vilabot, com a referent en innovació educativa

dijous, 18 d'abril de 2024

Vilabot 2024

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha participat avui en la jornada Vilabot, el concurs de robòtica educativa impulsat per l'Ajuntament de Vila-real i el col·legi Fundació Flors, que en la seua tercera edició ja s'ha convertit en tot un referent, amb la participació enguany de més de 200 estudiants de 12 centres educatius de la Comunitat Valenciana, Múrcia i Madrid. Benlloch ha clausurat la jornada al costat del director de Fundació Flors, Héctor Pérez; el director pedagògic, Vicent Llop, i l'equip docent del centre. L'alcalde ha destacat la visió innovadora del centre, fundat per Juan Flors, Fill Predilecte de Vila-real i un pioner del món la ciència.

Aquest centre, en el qual l'Ajuntament està implicat com a patró de la Fundació Flors, suma ja una dècada de treball "en un projecte educatiu, en col·laboració amb l'Ajuntament i al voltant de les nostres marques de Ciutat de la Ciència i la Innovació i Vila-real Ciutat Educadora, per a formar els menuts en les noves tecnologies, la intel·ligència artificial i la robòtica", recorda l'alcalde.

El primer edil s'ha mostrat molt agraït i orgullós d'aquesta trajectòria del col·legi Fundació Flors i tot el seu equip docent, amb Héctor Pérez al capdavant, i especialment de la competició Vilabot, "un concurs que no tardarà a convertir-se en una competició internacional perquè ja està despertant interés i perquè aquest centre també està ja treballant amb fons de la UE a través del projecte Erasmus+". "Una competició amb la qual Vila-real tindrà una marca especial gràcies a centres com aquest que, amb els seus equips directius i pedagògics, aposten per formar els xiquets i xiquetes en el que serà el futur", remarca Benlloch.

L'alcalde, que ha subratllat el compromís de l'Ajuntament amb aquest projecte educatiu, ha destacat de manera especial que el col·legi Fundació Flors "té una sensibilitat especial per l'ètica en l'ús de les noves tecnologies i el seu equip docent es forma en aquesta matèria". "El robot no pot ser un enemic de l'ésser humà; no pot furtar-nos llocs de treball; ha de ser un instrument que ens facilite la vida perquè nosaltres puguem dedicar-nos a cuidar-nos entre nosaltres", subratlla. I afig que "en aquest col·legi, els xiquets i xiquetes des de molt xicotets aprenen a programar aquests robots, partint d'una base de valors, valors cristians, que van ser impulsats pel seu fundador, Juan Flors, Fill Predilecte de Vila-real".

Finalment, l'alcalde ha felicitat els equips, tant als guanyadors com a la resta de participants, i ha agraït de manera especial tot l'esforç realitzat per estudiants i professors, especialment per l'alumnat del cicle formatiu d'Electricitat, que s'ha encarregat de tota la intendència i organització, sota la direcció del professor José Manuel Moreno.

En aquesta edició de Vilabot, per primera vegada han participat col·legis de fora de la Comunitat Valenciana, concretament un centre d'Arganda del Rey a Madrid i un altre centre de Cartagena, a més de centres d'altres localitats de València o Castelló. El concurs ha comptat amb dues categories, una per a kits de robots comprats de la marca Lego o altres marques. I una altra categoria nova per a robots fets per un mateix basats en una targeta Arduino o similar. Totes les proves del concurs busquen sensibilitzar l'alumnat amb els ODS, els objectius de desenvolupament sostenible: mobilitat urbana, subministrament, residus en la mar, reciclatge i generació d'electricitat.

Aquest esdeveniment va començar com a projecte Erasmus+ cofinançat per la Unió Europea i organitzat conjuntament amb l'Ajuntament de Vila-real per a fomentar les vocacions científiques i tecnològiques entre els joves a través de la robòtica educativa. 

Més fotografies, en el Flickr de l'Ajuntament de Vila-real.

Galeria multimèdia

Imatges

Vilabot 2024_1 Vilabot 2024_2 Vilabot 2024_3
Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es