Inici -> Vila-real

Vila-real impulsa la Fira de la Ciència del Col·legi Santa Maria com un fòrum d'oportunitats en innovació

divendres, 19 d'abril de 2024

Presentació de la IV Fira de la Ciència_1

L'alcalde de Vila-real i regidor de l'àrea d'Innovació, José Benlloch, ha presentat avui la quarta edició de la Fira de la Ciència i la segona edició del concurs Vilaciència, que organitza el Col·legi Santa Maria, en col·laboració amb l'Ajuntament de Vila-real. Benlloch ha mostrat la seua satisfacció per poder donar a conéixer aquest fòrum de divulgació, que en aquesta edició fa un salt per a convertir-se en un esdeveniment que traspassa les fronteres locals, amb la participació de centres educatius de diferents municipis de la Comunitat Valenciana. Per això, la fira ix per primera vegada de les instal·lacions del Col·legi Santa Maria i se celebra al Centre de Congressos, Fires i Trobades. Així ho ha donat a conéixer el director del Col·legi Santa Maria, Juan Francisco Navarro, que ha acompanyat l'alcalde en la presentació de la fira, sorgida el 2018 a proposta del professor Sisco Marco com una plataforma per a l'impuls de la investigació i el foment de les vocacions científiques.

La IV Fira de la Ciència se celebrarà els dies 25 i 26 d'abril i, tal com ha explicat Navarro, comptarà amb 17 estands d'expositors sobre robòtica, astronomia, informàtica, IA, química... També es realitzaran tallers a càrrec dels estudiants del centre i, de manera paral·lela, es desenvoluparà la segona edició del concurs Vilaciència. Aquest certamen va nàixer l'any passat, dirigit a alumnat de secundària i batxillerat, per a despertar vocacions científiques entre l'estudiantat. En aquesta segona edició, competeixen un total de 26 projectes, dels quals 12 són d'estudiants de Vila-real. "Aquesta fira va sorgir per a posar de relleu el treball dels estudiants del centre en l'àrea de ciències però ha anat creixent, gràcies al suport de l'Ajuntament de Vila-real i de la resta de patrocinadors, fins a convertir-se enguany en un certamen de més envergadura", ha subratllat el director del col·legi.

En aquest sentit, Navarro ha agraït el suport del consistori, així com de la Càtedra d'Innovació Ceràmica Ciutat de Vila-real de l'UJI, i del seu director, Juan Carda, de la Fundació Caixa Rural Vila-real i de l'empresa Personas&Tecnologia. Gràcies al suport d'aquests i d'altres patrocinadors, el concurs Vilaciència repartirà premis consistents en beques per a participar en altres fires nacionals i internacionals, valorades en un total de 6.000 euros. El premi especial consistirà en una beca de 1.200 euros per a participar en la Fira Internacional Jeunesses Scientifiques que se celebra a Lieja (Bèlgica), una dotació que ha sigut possible gràcies al guardó Generant Valors que la Fundació Caixa Rural Vila-real va concedir al Col·legi Santa Maria aquest passat any.

L'alcalde ha felicitat i agraït al Col·legi Santa Maria, gestionat per la Cooperativa Obispo Climent, el seu treball per a convertir aquesta fira en un fòrum d'oportunitats en matèria d'innovació i de foment de les vocacions científiques. "Com a alcalde i regidor d'Innovació estic molt orgullós que el Col·legi Santa Maria, que l'any vinent celebrarà el seu 35é aniversari, haja entés la necessitat d'apostar per la formació en ciència i en innovació", afirma Benlloch. En aquest sentit, ha agraït el treball de tot el professorat i equip directiu del centre, i de manera especial l'impuls del professor Sisco Marco, que ha portat els estudiants del centre Santa Maria a obtenir més de 30 reconeixements en fires i certàmens científics nacionals i internacionals.

El primer edil ha agraït que la fira tinga també un vessant integrador, amb la participació del Centre d'Educació Especial La Panderola, i sobretot ha subratllat "l'element d'utilitat que té aquest certamen, ja que també hi participaran empreses, per la qual cosa es poden generar sinergies que després faciliten la creació de llocs de treball i generen oportunitats per a l'estudiantat".

Descàrrega d’arxius

Descargar archivo

Programació de la IV Fira de la Ciència
Tipus d'arxiu: PDF | Valencià

Galeria multimèdia

Imatges

Presentació de la IV Fira de la Ciència
Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es