Inici -> Vila-real

Hugo Segura, Alberto Puchol i Josep Barrué: tres joves promeses a Vila-real Talent 2024

dissabte, 20 d'abril de 2024

Cada edició de Vila-real Talent representa una oportunitat també per als músics més joves. I en aquesta ocasió els afortunats que pujaran a l'escenari el pròxim 12 de maig seran Josep Barrué (flauta), Alberto Puchol (saxo baríton) i Hugo Segura (clarinet baix). Per als tres, representa un orgull poder tocar davant els seus. Per a alguns és la primera vegada que ho fan en aquest escenari i altres, com Hugo Segura, ja han experimentat el que suposa participar d'aquest espectacle. 

"En el meu cas va ser amb la banda de música, però que em criden de manera individual és realment especial, em fa molta il·lusió", admet, malgrat que la seua timidesa el fa sentir-se més còmode tocant amb agrupacions. Però l'ocasió val la pena. "És una meravellosa coincidència", confessa Alberto Puchol, per a qui, després de tants anys de formació i estudi, ser triat "és una situació molt especial en la qual donaràs part de tu al públic". Una cosa que el tercer dels músics, Josep Barrué, defineix com "una oportunitat única". Una oportunitat i un honor, "perquè col·laborar en l'escenari amb altres associacions artístiques i compartir escenari amb artistes tan talentosos és una experiència que valore profundament i m'ompli de gratitud", insisteix Barrué.

Amb un treball previ i assajos cada vegada més intensos, Alberto, Hugo i Josep estan més prop d'aquest gran dia sobre el qual no volen revelar massa detalls. "Però sí que és cert que tocarem al costat d'una persona a la qual considere una gran artista i serà un plaer tocar amb ella", avança Alberto. "Esperem gaudir de l'experiència i, sobretot, saber transmetre aquesta passió i entusiasme al públic", afig el seu company Josep.

Qualsevol persona que es dedique a la música, o a qualsevol altra branca artística, sap que l'aprenentatge mai acaba, sempre es pot créixer. Així ho assegura Hugo, qui, després de finalitzar els seus estudis superiors, ara vol professionalitzar-se com a instrumentista i intèrpret, "i anar mirant proves per a accedir a agrupacions musicals, orquestres...", indica Segura. "Personalment, és difícil prendre decisions després de participacions tan importants com les de Vila-real Talent o el pròxim concert com a solista amb la banda. Tot és molt volàtil, però sorgeixen nous projectes d'un moment a un altre", assegura. I és que, tal com reconeix el músic, aquesta pot ser una professió complicada. "És una cosa que tenim assimilada", afig, "compaginar-ho tot amb la vida personal de cadascú no és fàcil i resulta complicat fer-li-ho entendre a la gent, però poder dedicar-te al que t'agrada és molt important i, a més, aquest món té coses molt boniques, com formar part d'una banda, que acaba sent com una família per a tu, una cosa que cal viure des de dins per a comprendre-ho", matisa Segura.

Per part seua, Josep Barrué assegura estar centrat en la docència i en ampliar la seua experiència en aquest camp. "Però també m'interessa explorar un vessant més creatiu i compositiu", assenyala, "estic obert a buscar nous reptes en la meua carrera com a intèrpret i emocionat per les oportunitats que el futur pot oferir i estic decidit a continuar evolucionant en el món de la música", destaca Barrué.

Finalment, i a pesar que Alberto Puchol prefereix "no posar la mà al foc", el jove saxo baríton centra el seu interés en la música en agrupació "però enfocada al carrer", puntualitza, "i buscar l'espectacle visual al mateix temps que el musical", afig mentre es mostra il·lusionat per acabar un projecte que té entre mans i que espera poder presentar l'any que ve.

Galeria multimèdia

Imatges

Alberto Puchol Hugo Segura Josep Barrué
Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es