Inici -> Àrees -> Comunicació -> Sala de premsa

Benlloch: "La Fira de la Ciència del col·legi Santa Maria és un exemple que, treballant junts, podem arribar molt lluny"

dijous, 25 d'abril de 2024

Inauguració de la IV Fira de la Ciència i II concurs Vilaciència_5

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha participat hui en la inauguració de la IV Fira de la Ciència i II Concurs Vilaciència impulsats pel col·legi Santa Maria amb el suport de l'Ajuntament de Vila-real. En aquesta edició, la fira i el concurs reuneixen més d'una vintena d'estands i un total de 26 projectes amb equips de centres educatius de diferents municipis de la Comunitat. L'alcalde ha mostrat la seua satisfacció per veure el creixement que ha experimentat aquesta iniciativa, sorgida en aliança amb el col·legi Santa Maria per a fomentar l'interés per la investigació i les vocacions científiques entre l'alumnat, "en el marc de l'aposta per la ciència i la innovació que hem fet a Vila-real des de 2011 i de la qual ens sentim molt orgullosos".

Aquesta primera edició amb caràcter autonòmic de la Fira de la Ciència i el concurs Vilaciència se celebra al Centre de Congressos, Fires i Trobades, hui i demà. L'Ajuntament ha cedit aquest espai, així com el Centre de Tecnificació Esportiva, per a allotjar els equips arribats d'altres municipis com Benicarló, València, Sueca, Paterna, Xest i Elda. "La nostra missió com a ajuntament és unir, i aquesta fira, que va sorgir com una iniciativa en un col·legi, és l'exemple que, treballant junts, podem arribar molt lluny", ha assegurat Benlloch, que ha afegit que "Vila-real només avançarà si som capaços de compartir coneixements, d'innovar i d'apostar per la ciència per a superar els reptes que se'ns plantejaran en el futur". L'alcalde ha agraït el treball del centre Santa Maria, Premi 20 de Febrer de 2023, que l'any vinent celebrarà el seu 35é aniversari, amb el seu director, Juan Francisco Navarro, la presidenta de la Cooperativa Obispo Climent, Ana Serrano, i de manera especial el professor Sisco Marco, impulsor de la fira i gran defensor del foment de la investigació i la ciència entre els estudiants.

L'alcalde s'ha mostrat convençut que la Fira de la Ciència continuarà creixent i que podrà aconseguir fins i tot un caràcter nacional i internacional. A més, ha celebrat que a poc a poc es van complint objectius perquè en aquesta edició, dels 82 estudiants que participen en el concurs Vilaciència, la majoria (58) són dones. "Anem avançant en la visibilització de la dona en la ciència i en el foment de vocacions científiques", ha celebrat.

En l'acte d'inauguració, que ha comptat amb la participació del reconegut mag Yunke, l'alcalde ha tingut paraules d'agraïment per a totes les empreses, institucions i persones que col·laboren per a fer possible aquesta fira científica. De manera especial, la Fundació Caixa Rural Vila-real, representada per la seua presidenta, Sonia Sánchez; la Càtedra d'Innovació Ceràmica Ciutat de Vila-real, dirigida per Juan Carda; la Càtedra Altadia del Coneixement Ceràmic i l'Aula Porcelanosa de Talent i Excel·lència, dirigides pel professor Arnaldo Moreno, entre altres col·laboradors i patrocinadors.

En la fira, que es pot visitar fins a demà al Centre de Congressos, participen 21 estands de tallers, empreses i entitats sobre robòtica, astronomia, meteorologia, informàtica, IA, química, etc. A més, en el concurs Vilaciència participen 26 projectes, 12 dels quals han sigut presentats per l'alumnat dels col·legis locals Santa Maria, Fundació Flors i Verge del Carme.

Més fotografies, en aquest enllaç de Flickr

Galeria multimèdia

Imatges

Inauguració de la IV Fira de la Ciència i II concurs Vilaciència_1 Inauguració de la IV Fira de la Ciència i II concurs Vilaciència Inauguració de la IV Fira de la Ciència i II concurs Vilaciència_3

Veure més imatges

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es