Inici -> Àrees -> Festes -> Junta de Festes -> Festes de Sant Pasqual

Els XIII i Tabola portaran a escena personatges històrics en l'espectacle Vila-real Talent

dimecres, 24 d'abril de 2024

La interpretació és una de les disciplines artístiques que ens ofereix Vila-real Talent. I en aquest àmbit, Vila-real compta amb dues entitats encomiables per la seua trajectòria, per la qualitat dels seus treballs i per les persones que les integren, arrelades al teatre, en molts casos, per a tota la vida.

Es tracta d'Els XIII i Tabola. Ambdues seran protagonistes de la que serà l'edició més històrica d'aquest espectacle cultural, ja emmarcat dins de les festes de Sant Pasqual, i que en aquesta ocasió tindrà lloc la vetlada del 12 de maig.

Parlant amb els seus protagonistes, hem pogut conéixer alguns dels detalls de Vila-real Talent i el que suposa per a totes dues entitats formar part d'aquesta posada en escena. Des de Tabola asseguren que és "un orgull participar d'un acte que dona visibilitat a la història, les arrels, la cultura i les tradicions de la ciutat", remarcava Josep Chiva. I quant a l'agrupació centenària, Els XIII, "la satisfacció és molt gran", segons indica Valentín Nostrort, "així com l'agraïment a la resposta dels nostres actors i actrius quan els vaig traslladar el projecte, perquè sense ells, això no seria possible", afig el responsable de l'entitat, que tindrà la missió d'interpretar personatges com ara Francesc Tàrrega o el cardenal Tarancón, entre d'altres. "I que nosaltres portarem a escena segons l'enfocament que ens ha proporcionat l'historiador Vicent Gil i, conscients que, més o menys populars, tots han sigut importants per a la nostra història", matisa Nostrort.

Per part seua, Tabola farà el mateix amb Manuel Polo de Bernabé o Ramón Nebot, "dos dels tres personatges als quals donarem vida", avança el representant de Tabola. Per a Chiva, més enllà de la força de cada personatge, "l'espectador es veurà sorprés pel gran impacte que oferirà l'espectacle en el seu conjunt".

Tant Valentín Nostrort com Josep Chiva es mostren convençuts que Vila-real Talent serà un esdeveniment cultural i artístic ple d'història "que motivarà en el públic certs sentiments, emocions i records".

Galeria multimèdia

Imatges

Josep Chiva, del grup de teatre Tabola Valentín Nostrort, del grup de teatre Els XIII
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es