Inici -> Àrees -> Sanitat -> Drogodependències

Vila-real torna a acollir la gala del Premi Sambori per a promoure la narrativa en valencià entre els escolars

diumenge, 28 d'abril de 2024

Premi Sambori 2024

Per tal de promoure i difondre l'ús literari del valencià dins l'àmbit escolar, la Fundació Sambori ha convocat enguany la 26a edició del Premi Sambori, certamen de narrativa en valencià adreçat a l'alumnat de totes les edats del nostre domini lingüístic.

El lliurament del Premi Sambori de la Plana Alta i la Plana Baixa se celebra des de l'any 2008 a l'Auditori Municipal Músic Rafael Beltrán Moner de Vila-real gràcies a la implicació de les tres entitats organitzadores: la Fundació Sambori, Escola Valenciana - Federació d'Associacions per la Llengua i la Regidoria de Normalització Lingüística de l'Ajuntament de Vila-real.

La gala de lliurament de la 26a edició del Premi Sambori corresponent a les comarques de la Plana Alta i la Plana Baixa tindrà lloc a Vila-real el dijous 2 de maig de 2024, a les 18.30 hores, en una única sessió, en la qual serà guardonat l'alumnat premiat de totes les modalitats: infantil, primària, secundària, batxillerat i persones adultes.

Enguany han participat en el Premi Sambori de les comarques de la Plana Alta i la Plana Baixa 5.500 alumnes de 60 centres educatius amb treballs de gran qualitat. Entre tots els treballs guanyadors de la fase Trobada (comarcal) s'atorgaran tres premis per categoria, que seran guardonats amb un trofeu, una menció honorífica i llibres de lectura. Es lliuraran un total de 30 guardons, entre premis individuals i col·lectius. Els treballs guanyadors de la fase comarcal passaran a la fase final del certamen.

Conxa Ortells, membre del Patronat de la Fundació Sambori, destaca que "hem augmentat els premis col·lectius d'educació primària en el primer cicle. Abans hi havia només el de 1r curs de primària i ara lliurarem, a més, el de 2n curs" i reconeix la bona acollida i gran participació dels centres educatius en aquesta 26a edició del Premi Sambori.

Per la seua part, Noelia Samblás, regidora de Normalització Lingüística, se sent orgullosa de poder col·laborar un any més amb la Fundació Sambori per a fer possible el lliurament dels premis de les nostres comarques a l'Auditori Municipal Músic Rafael Beltrán Moner de Vila-real i encoratja els premiats a seguir llegint i escrivint en valencià, ja que, com diu el lema de les Trobades 2024, 'Fem poble, parlem valencià!'.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es