Inici -> └rees -> Comunicaciˇ -> Sala de premsa

Vila-real torna a acollir la gala del Premi Sambori per a promoure la narrativa en valenciÓ entre els escolars

diumenge, 28 d'abril de 2024

Premi Sambori 2024

Per tal de promoure i difondre l'˙s literari del valenciÓ dins l'Ómbit escolar, la Fundaciˇ Sambori ha convocat enguany la 26a ediciˇ del Premi Sambori, certamen de narrativa en valenciÓ adrešat a l'alumnat de totes les edats del nostre domini lingŘÝstic.

El lliurament del Premi Sambori de la Plana Alta i la Plana Baixa se celebra des de l'any 2008 a l'Auditori Municipal M˙sic Rafael Beltrßn Moner de Vila-real grÓcies a la implicaciˇ de les tres entitats organitzadores: la Fundaciˇ Sambori, Escola Valenciana - Federaciˇ d'Associacions per la Llengua i la Regidoria de Normalitzaciˇ LingŘÝstica de l'Ajuntament de Vila-real.

La gala de lliurament de la 26a ediciˇ del Premi Sambori corresponent a les comarques de la Plana Alta i la Plana Baixa tindrÓ lloc a Vila-real el dijous 2 de maig de 2024, a les 18.30 hores, en una ˙nica sessiˇ, en la qual serÓ guardonat l'alumnat premiat de totes les modalitats: infantil, primÓria, secundÓria, batxillerat i persones adultes.

Enguany han participat en el Premi Sambori de les comarques de la Plana Alta i la Plana Baixa 5.500 alumnes de 60 centres educatius amb treballs de gran qualitat. Entre tots els treballs guanyadors de la fase Trobada (comarcal) s'atorgaran tres premis per categoria, que seran guardonats amb un trofeu, una menciˇ honorÝfica i llibres de lectura. Es lliuraran un total de 30 guardons, entre premis individuals i colĚlectius. Els treballs guanyadors de la fase comarcal passaran a la fase final del certamen.

Conxa Ortells, membre del Patronat de la Fundaciˇ Sambori, destaca que "hem augmentat els premis colĚlectius d'educaciˇ primÓria en el primer cicle. Abans hi havia nomÚs el de 1r curs de primÓria i ara lliurarem, a mÚs, el de 2n curs" i reconeix la bona acollida i gran participaciˇ dels centres educatius en aquesta 26a ediciˇ del Premi Sambori.

Per la seua part, Noelia Samblßs, regidora de Normalitzaciˇ LingŘÝstica, se sent orgullosa de poder colĚlaborar un any mÚs amb la Fundaciˇ Sambori per a fer possible el lliurament dels premis de les nostres comarques a l'Auditori Municipal M˙sic Rafael Beltrßn Moner de Vila-real i encoratja els premiats a seguir llegint i escrivint en valenciÓ, ja que, com diu el lema de les Trobades 2024, 'Fem poble, parlem valenciÓ!'.

Plaša Major s/n. 12540 Vila-real (Castellˇ)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposiciˇ de notificacions: notificaciones@vila-real.es