Inici -> Àrees -> Comunicació -> Sala de premsa

El Ple aprova destinar 5,6 milions a liquidar factures de proveïdors, sentències urbanístiques i pagaments a funcionaris

divendres, 26 d'abril de 2024

Ple extraordinari del 26 d'abril de 2024

El Ple de l'Ajuntament de Vila-real ha donat llum verda a dos expedients de modificació de crèdits per import d'una mica més de 5,6 milions d'euros que permetran liquidar pagaments pendents a proveïdors així com saldar deutes amb el personal municipal i fer front a sentències urbanístiques heretades de l'etapa del PP. En la sessió extraordinària del Ple s'ha elevat a debat un tercer expedient, en aquest cas de crèdits extraordinaris, per import de 795.000 euros, que no ha tirat avant pel vot negatiu de PP, Compromís i Vox. Aquest expedient incloïa l'aprovació d'inversions i partides per a necessitats urgents, així com convenis amb diferents associacions.

D'una banda, el Ple ha donat llum verda a un expedient de suplement de crèdits per import de 4.482.873 euros, amb el vot favorable de PSPV, Compromís i el regidor no adscrit Manu Rubert i l'abstenció de PP i Vox. La regidora d'Hisenda, Sabina Escrig, ha destacat la importància d'aquest expedient perquè "per fi paguem els deutes pendents amb proveïdors entre 2019 i 2023 per import de 3.153.819 euros". La regidora d'Hisenda ha reiterat les "disculpes a proveïdors, autònoms i autònomes, petites empreses i a tots els que tenen pagaments pendents" i ha subratllat que "aquest és el primer pas per a incorporar els diners a les partides i que els diferents departaments municipals puguen pagar". Així mateix, ha destacat que també s'inclou el pagament de 172.000 euros de deutes pendents amb els treballadors municipals a data de 31 de desembre de 2023. En aquest sentit, també ha demanat disculpes als funcionaris municipals i ha confiat que prompte "puguem posar al dia el pagament de totes les gratificacions, productivitat i ajudes socials pendents".

L'expedient de suplement de crèdits aprovat també permetrà saldar una sentència per un arrendament per import de 140.000 euros i altres 67.978 euros per al pagament d'interessos per sentències. Així mateix, se suplementen partides de regidories "que no poden esperar", com la licitació de la campanya de la Universitat Popular (53.000 euros); 272.000 euros per a Festes. Per a la Regidoria d'Esports es destinen 45.980 euros per al Gran Premi Vila-real de ciclisme, 10.000 euros per a les lligues locals i 250.000 euros per a l'esport escolar i l'escola esportiva d'estiu.

D'altra banda, amb el vot unànime de tota la corporació, s'ha aprovat un expedient de crèdits extraordinaris per import d'1.188.649 euros per a fer front a "sentències que estem obligats a pagar, heretades de la gestió urbanística del PP", tal com ha recordat Escrig.

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha agraït als grups municipals perquè "no hi ha hagut cap vot en contra dels expedients per a pagar a proveïdors, complir les obligacions amb el personal de l'Ajuntament i saldar sentències urbanístiques heretades del PP". "Per fi podem pagar tot el que es devia a proveïdors d'anys anteriors, fruit d'una tempesta perfecta provocada pel minvament d'ingressos, l'impacte de les mesures de suport a l'economia per la covid i la guerra d'Ucraïna, el retard en l'entrada en vigor del pressupost, les dificultats de personal en el consistori o la crisi de preus i energètica", recorda l'alcalde, i afig que a això s'uneix "una circumstància que només vivim a Vila-real: els més de 60 milions d'euros pagats de l'herència que ens va deixar el Partit Popular, entre empastres urbanístics i endeutament".

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es