Inici -> Àrees -> Comunicació -> Sala de premsa

Facsa finalitza a Vila-real dues plantes de carbó actiu que permeten proveir la localitat d'aigua de màxima qualitat

dijous, 2 de maig de 2024

Presentació de les plantes de carbó actiu

L'empresa Facsa, concessionària del servei d'aigua potable, ha finalitzat a Vila-real la construcció de les dues plantes de carbó actiu granulat en els pous Bassa del Poble i Amorós que li havia encomanat l'Ajuntament. Aquestes noves plantes entren a formar part del sistema de proveïment del municipi per a garantir un subministrament d'aigua de màxima qualitat. Aquests dos pous proveeixen més del 80% de la població.

Les noves instal·lacions de tractament estan compostes per filtres de carbó actiu granular situats a l'eixida de les captacions. Aquests filtres retenen els plaguicides i els seus metabòlits, de manera que aquests queden adherits a la superfície de les partícules de carbó actiu granular situats en el seu interior.

Actualment s'està treballant en l'elaboració de l'estudi i projecte de noves plantes de tractament per a les instal·lacions de Reg Nou i Court de Carinyena, per a completar així el total de les instal·lacions del proveïment de Vila-real amb aquest sistema.

El regidor de Serveis Públics i Medi Ambient de l'Ajuntament de Vila-real, Xus Madrigal, ha agraït de nou a la companyia el seu compromís amb la localitat i ha remarcat que "aquesta tecnologia permet a Vila-real fer un pas més en el seu objectiu de comptar amb aigua de qualitat i suficient per a afrontar els reptes que planteja el futur". La instal·lació d'aquestes dues plantes de carbó actiu ha suposat una inversió d'1,3 milions d'euros, la més important en matèria hídrica dels últims 12 anys a la ciutat.

Galeria multimèdia

Imatges

Plantes de carbó actiu_2 Plantes de carbó actiu_1 Plantes de carbó actiu
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es