Inici

L'Associació Espanyola Contra el Càncer estrena nova seu a Vila-real per a atendre el volum creixent de pacients

dilluns, 6 de maig de 2024

Inauguració de la nova seu de l'AECC a Vila-real_8

La Junta de l'Associació Espanyola Contra el Càncer a Vila-real estrena nou local amb vocació d'atendre un espectre de pacients d'àmbit comarcal. El major creixement i volum de pacients registrat en els últims temps ha propiciat la necessitat d'instal·lar un espai més ampli i amb més serveis. La seu, amb més de 200 metres quadrats, i situada al carrer de València número 12 disposa de sales d'atenció psicològica, atenció social -amb una nova professional que s'incorpora per a aquestes tasques-, sala de reunions i tallers, i zona d'oficines i despatxos. Des de 2012 l'Associació és present amb seu pròpia a la població de Vila-real. Un període on l'atenció no ha fet més que créixer.

Cal recordar també que des de 2004 l'Associació Espanyola Contra el Càncer té un conveni signat amb l'Hospital de la Plana. Les xifres són més que evidents. Només el 2023 un total de 35 pacients van ser derivats per personal sanitari de l'Hospital de la Plana fins a la seu. A més, 50 pacients van ser tractats per derivació d'Infocàncer a la seu de Vila-real. I una dada més, 33 pacients i familiars a la recerca d'ajuda psicològica es van presentar a la seu o al despatx que l'Associació Espanyola Contra el Càncer té al centre hospitalari de la Plana. En el que portem de 2024 (de gener a abril) i malgrat que la seu va romandre tancada per trasllat, 17 pacients ja han sigut derivats pel personal sanitari de l'hospital, altres 14 a través d'Infocàncer i 19 tant a la seu com al despatx. I darrere de cada xifra un rostre amb noms i cognoms lluitant contra la malaltia.

L'acte d'inauguració ha comptat amb els parlaments de l'alcalde de Vila-real, José Benlloch; la diputada de Benestar Social, Marisa Torlà; i per part de la Junta Provincial de l'Associació Espanyola Contra el Càncer el seu president Carlos Feliu i la gerent Salomé Esteller. Tots ells han insistit en la necessitat de dotar a l'associació de més recursos per a continuar atenent el volum creixent de pacients i reforçar el seu radi d'acció en l'àmbit comarcal.

L'alcalde, José Benlloch, ha subratllat que la labor d'entitats com l'Associació Espanyola Contra el Càncer resulta "imprescindible" per a avançar en la lluita contra aquesta malaltia i la cura dels pacients. Benlloch, que ha tingut paraules d'agraïment per a tots els responsables i voluntaris de l'associació, ha reiterat el compromís de col·laboració amb l'AECC "a través del nostre model d'aliança social". L'alcalde ha mostrat la seua satisfacció per haver contribuït al fet que l'AECC puga comptar amb unes noves instal·lacions a Vila-real, "un refugi" per a les persones que pateixen la malaltia, i ha animat a "continuar treballant units, des de l'àmbit sanitari, les administracions i la societat civil perquè, sumant esforços, podem aconseguir véncer el càncer".

La posada de llarg d'aquesta inauguració ha comptat amb un nodrit grup d'autoritats que s'han desplaçat fins a Vila-real per a assistir a l'esdeveniment. Representant a l'Associació Espanyola Contra el Càncer esmentar a Gorka Pascual, director territorial; Pedro Pastor, president de la zona est; Carlos Feliu, president de la Junta Provincial de Castelló; Salomé Esteller, gerent de la Junta Provincial de Castelló, membres del Consell, professionals i voluntaris desplaçats. La Junta Local de Vila-real al complet amb Leticia Rodríguez, Noelia Franch i Encarna García, acompanyades de voluntaris locals.

Per part de la Conselleria de Sanitat de la Generalitat Valenciana, José Ramón Negre Peña, director territorial de Sanitat a Castelló; també ha estat Marisa Torlá, diputada de Benestar Social; Carmen Saura, directora d'Infermeria del Consorci Hospitalari; Ana Gimeno, gerent de l'Hospital de la Plana; Pilar Arrufat, coordinadora d'Infermeria de l'Hospital de la Plana; per part de les autoritats locals, l'alcalde de Vila-real, José Benlloch Fernandez, i el regidor de Benestar Social, Toni Marín, i altres regidors i regidores. 

Galeria multimèdia

Imatges

Inauguració de la nova seu de l'AECC a Vila-real_7 Inauguració de la nova seu de l'AECC a Vila-real_6 Inauguració de la nova seu de l'AECC a Vila-real_5

Veure més imatges

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es