Inici -> Àrees -> Comunicació -> Sala de premsa

Vila-real coordina el reforç d'efectius per a garantir la seguretat durant les festes de Sant Pasqual

dilluns, 6 de maig de 2024

Junta Local de Seguretat de les festes de Sant Pasqual

Vila-real ja té preparat el dispositiu especial de seguretat amb motiu de les festes de Sant Pasqual amb l'objectiu de vetlar pel correcte desenvolupament dels actes programats del 10 al 19 de maig. La Junta Local de Seguretat, presidida per la subdelegada del Govern, Antonia García Valls, i l'alcalde de la ciutat, José Benlloch, ha acordat el reforç de la seguretat, amb més de 400 efectius de la Policia Local, als quals se sumaran els agents de la Policia Nacional, Policia Autonòmica i Guàrdia Civil, a més dels voluntaris de Protecció Civil i efectius sanitaris.

L'alcalde ha agraït la labor i la coordinació de tots els cossos i forces de seguretat "perquè Vila-real puga viure amb normalitat les festes patronals, i al mateix temps mantenir el dia a dia d'una ciutat molt dinàmica, amb activitat comercial, de serveis i amb els partits del Villarreal CF a l'Estadi de la Ceràmica". Benlloch ha remarcat a més que la presència policial no sols es limita als actes i recintes de les festes sinó que també hi haurà un reforç d'efectius per a prevenir possibles robatoris en habitatges, especialment en la zona de masets, "durant aquests dies en què gran part de la ciutadania és al carrer o a les penyes gaudint dels actes".

D'altra banda, l'alcalde també ha recordat que l'horari de tancament de les penyes serà a les 2.00 h, a excepció dels divendres, dissabtes i dia de la Xulla, que s'amplia fins a les 4.30 h. L'horari del Recinte de la Marxa es manté fins a les 7.00 h i els establiments d'hostaleria també poden ampliar en una hora el seu horari de tancament fins a les 2.30 h.

Per part seua, la subdelegada del Govern ha desitjat que "Vila-real puga gaudir de les seues festes en harmonia i amb garantia que comptem amb uns cossos i forces de seguretat que vetlen per la seguretat de tots i totes".

D'altra banda, la regidora de Seguretat Pública i Emergències i Igualtat, Silvia Gómez, ha informat que Vila-real tornarà a comptar amb un Punt Violeta d'informació davant possibles casos d'agressions sexuals. Estarà situat a la Casa dels Mundina els dies 10, 11, 13, 17 i 18 de maig en horari de 23 a 1 h. El Punt Violeta estarà atés per personal d'una entitat especialitzada, juntament amb persones voluntàries i integrants del Grup de Dones de Vila-real.

En la reunió de la Junta Local de Seguretat han participat també la regidora de Festes, Miriam Caravaca, que ha agraït la gran faena de tots els cossos de seguretat; l'intendent de la Policia Local, Ramón Martínez; l'inspector cap de serveis de la Policia Local, Alfonso Monfort; l'inspector en cap de la comissaria de Policia Nacional, Pedro Ortín; l'inspector en cap de la Brigada Local de Seguretat Ciutadana de la comissaria de Policia Nacional, Esteban Izquierdo; el cap provincial de la unitat de Policia Autonòmica, Juan Carlos Calahorra, i el capità adjunt de la comandància de Guàrdia Civil de Borriana, Rafael Pérez.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es