Inici -> Àrees -> Comunicació -> Sala de premsa

Benlloch convoca un Ple extraordinari dilluns que ve per a aprovar 541.000 euros en convenis amb entitats i inversions urgents per a la ciutat

dimarts, 7 de maig de 2024

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha convocat dilluns que ve un Ple extraordinari amb l'objectiu d'aprovar la modificació de crèdits que, per import de 541.619,95 euros, persegueix injectar liquiditat a les entitats socials i emprendre inversions urgents per a la ciutat, que no poden esperar a l'aprovació del nou pressupost de 2024. La proposta que el govern municipal eleva al Ple municipal contempla la reducció d'algunes de les partides incloses en la modificació de crèdits que no va poder ser aprovada en el passat Ple ordinari; partides la inclusió de les quals es plantejarà per al futur pressupost.

"De conformitat amb el diàleg amb els grups polítics i algunes de les propostes que van plantejar en la Junta de Portaveus de la setmana passada i sent absolutament urgent aprovar com més prompte millor els convenis i inversions que es plantegen, he convocat el Ple per a sotmetre'l a l'aprovació de la corporació dilluns que ve a les 8 del matí. D'aquesta manera, els grups tenen temps per a estudiar la proposta i, de resultar aprovada l'operació, podrà ser enviada el mateix dilluns per a la seua publicació en el BOP del dimarts. No tenim temps a perdre", valora l'alcalde sobre la urgència de la sessió i la seua coincidència amb les festes patronals. "Les entitats el conveni de les quals incloem en aquesta modificació no tenen pulmó, com sí que ho poden tenir altres de major envergadura, per a fer front a les seues necessitats diàries; necessitats que reverteixen sempre en la millora i la dinamització de la ciutat. Les inversions que plantegem també absolutament necessàries i urgents", detalla. "La resta de partides incloses en la modificació de crèdits inicial que no va poder aprovar-se són també qüestions necessàries i convenients de tramitar com més prompte millor, però s'ha decidit deixar-les per a plantejar-les en el marc d'una proposta de pressupost amb l'ànim que puguem avançar", puntualitza.

Les partides que conformen l'operació de crèdits extraordinaris són les següents:

Conveni 750é Aniversari parròquia arxiprestal Sant Jaume: 15.000 euros
Conveni Comissió de Penyes: 70.000 euros
Conveni Càtedra d'Activitat Física i Oncologia (investigació): 24.000 euros
Conveni Càtedra d'Activitat Física i Oncologia (materials): 6.000 euros
Conveni Associació Cultural Flamenca Andalusa: 25.000 euros
Conveni Junta Central Setmana Santa: 37.000 euros
Conveni Ashiovi: 80.000 euros

Inversions urgents: millora de la seguretat al Gran Casino (75.141 euros); climatització El Solet (63.787,57 euros); adquisició de motos de la Policia Local (14.520 euros); substitució de sistemes de deshumectació de la piscina Yurema Requena (99.267 euros); tancat de parcel·les del carrer de Xàtiva (31.904,19 euros).

A més de l'aprovació d'aquesta modificació de crèdits, el Ple extraordinari del dilluns també procedirà al sorteig per a la designació dels membres de les meses electorals per a la convocatòria de les eleccions al Parlament Europeu del 9 de juny. El Ple donarà compte també del programa de festes de Sant Pasqual 2024.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es