Inici -> Àrees -> Comunicació -> Sala de premsa

Vila-real lliura aquest dissabte els Premis Maig-Memorial Pasqual Batalla, en la seua XXVII edició

dimecres, 8 de maig de 2024

Invitació per al lliurament dels Premis Maig

Dissabte, 11 de maig, a les 12.00 h, el Gran Casino de Vila-real acollirà l'acte de lliurament dels Premis Maig - Memorial Pasqual Batalla. En aquesta XXVII edició, a més del tradicional premi de narrativa breu, es consolida la modalitat de novel·la curta amb la intenció que esdevinga un certamen de referència dins de l'àmbit literari del nostre domini lingüístic. Així, al premi de contes, que manté la dotació de 600 €, s'han de sumar els 2.000 € de dotació de la nova modalitat. A més, l'obra guanyadora del premi de novel·la serà publicada per l'editorial Bromera i estarà a la venda en llibreries de tot l'Estat.

Enguany, s'han presentat 71 originals, 57 contes al premi de narrativa breu i 14 obres han optat a la modalitat de novel·la curta. En opinió de Vicent Usó, representant de l'AC El Guitarró "el fet que, des de la tardor, el guanyador de la modalitat de novel·la curta es puga trobar en totes les llibreries i fires del llibre, i editat en una col·lecció de prestigi, és, no sols una il·lusió, sinó la prova més clara que, a poc a poc, aconseguim les fites que ens havíem marcat, però també un estímul per a seguir creixent".

El Jurat d'aquesta última modalitat ha estat format per noms de prestigi dins de l'àmbit literari, com ara les escriptores Anna Moner i Núria Cadenes, l'editora Carol Borràs, el traductor i editor Ricard Vela i el professor de l'UJI Enric Portalés. El Jurat de la modalitat de narrativa breu, com en edicions anteriors, l'han format la regidora de Normalització Lingüística, Noelia Samblás; les tècniques de la mateixa regidoria, Carme Martí i Mònica Soler; el representant de l'AC El Guitarró, Pasqual Broch, i l'escriptor, Vicent Usó.

La regidora de Normalització Lingüística, Noelia Samblás, convida totes les persones amants de la literatura a assistir a l'acte de lliurament dels Premis Maig durant les festes de Sant Pasqual i a gaudir de la lectura, sobretot en la nostra llengua, "en un moment certament delicat en què alguns poders públics estan legislant en contra de l'ús normal en qualsevol àmbit del valencià. Hem de ser més forts i fortes que mai per a conservar la dignitat de la nostra llengua".

El certamen l'organitzen l'Associació Cultural El Guitarró i la Regidoria de Normalització Lingüística de l'Ajuntament de Vila-real.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es