Inici

La Policia Local implementa un sistema de pictogrames per a millorar l'atenció a persones amb dificultats de comunicació

dijous, 23 de maig de 2024

Sistema de pictogrames per a millorar la comunicació de la Policia Local_1

La Policia Local de Vila-real, en col·laboració amb ARASAAC (Centre Aragonés de la Comunicació Augmentativa i Alternativa), ha implementat un sistema de comunicació augmentativa, adaptat amb pictogrames que suposa un instrument de resposta ràpida, per a millorar la comunicació i interacció immediata amb persones que tenen dificultats en aquest àmbit per diferents factors (autisme, discapacitat intel·lectual, desconeixement de l'idioma, persones majors, estat de xoc, etc.). Amb aquest objectiu, s'ha distribuït entre tots els membres de la Policia Local un quadernet amb pictogrames que poden utilitzar en diferents situacions d'emergència. El quadern ha sigut elaborat a partir de la col·laboració del Cos Nacional de Policia i del Centre Aragonés de la Comunicació Augmentativa i Alternativa (ARASAAC).

"Es tracta d'una eina molt útil i que de manera senzilla i pràctica pretén facilitar la comunicació en l'àmbit policial per a resoldre situacions que sense aquesta mena de pictogrames seria molt complicat", explica l'intendent Ramón Martínez. En la mateixa línia, la regidora de Seguretat Ciutadana, Silvia Gómez, destaca la vocació del cos municipal de seguretat "per a oferir la millor atenció i servei possibles a la ciutadania". "Aquesta eina ens ajudarà a prestar un millor servei a les persones amb dificultats de comunicació, en la línia de proximitat i d'aquesta altra forma de fer policia que caracteritza els nostres agents", assenyala. La regidora avança, a més, que s'està treballant en altres accions per a millorar la comunicació amb aquests col·lectius, com la retolació amb pictogrames de passos de zebra, en col·laboració amb la Regidoria d'Educació, entre d'altres.

Galeria multimèdia

Imatges

Sistema de pictogrames per a millorar la comunicació de la Policia Local
Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es