Inici

Vila-real lamenta el canvi de criteri d'avaluació en les ajudes de l'Ivace que deixa fora dos projectes per a modernitzar polígons

dijous, 23 de maig de 2024

El regidor de Territori, Emilio M. Obiol, ha lamentat la decisió de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace) de modificar el criteri d'avaluació per a la concessió de les ajudes per a la modernització i millora d'àrees industrials, un canvi que ha deixat sense subvenció als dos projectes presentats per l'Ajuntament de Vila-real, entre altres de la província de Castelló. Obiol ha donat a conéixer la resolució de l'Ivace per a l'adjudicació de les ajudes a projectes d'inversió per a la millora, modernització i dotació d'infraestructures en polígons amb càrrec al pressupost de 2024 en la qual les dues obres presentades pel consistori vila-realenc queden excloses en obtenir " una valoració inferior a la puntuació mínima que, en funció del pressupost disponible, la comissió ha establit com a límit per a atendre les sol·licituds".

Segons apunta Obiol, la comissió ha modificat aquesta puntuació mínima respecte a l'establida inicialment en les bases el que "suposa canviar les regles a la meitat de la partida". Per aquest motiu, el regidor ha lamentat que "en aquesta convocatòria Vila-real no puga obtenir subvenció per a continuar amb l'ambiciós pla de reindustrialització i modernització de polígons que vam iniciar el 2015 i que ens ha permés millorar i fer més competitives les nostres àrees industrials". En aquesta convocatòria, Vila-real havia presentat dos projectes, un d'ells per a actuar a l'entorn del camí d'Artana mentre que la segona de les propostes pretenia millorar la zona empresarial situada a l'entorn dels carrers del Riu i Andalucía. El pressupost per a cadascuna de les actuacions era de 200.000 euros, respectivament.

Tal com recorda el regidor, en les bases de la convocatòria d'aquest exercici, com en les anteriors, la puntuació mínima establida era de 30 punts, de manera que el pressupost previst de 21,6 milions d'euros havia de repartir-se entre els projectes que superaren aquesta puntuació. "Però a l'hora d'avaluar les obres, la comissió ha decidit elevar el mínim de punts a 33,5, la qual cosa ha deixat sense subvenció als projectes de Vila-real, així com uns altres municipis de la província de Castelló com ara Onda, Moncofa, Nules, Almenara o la capital de la Plana", detalla el regidor.

En el cas dels projectes de Vila-real, l'obra de millora de l'àrea industrial del camí d'Artana ha sigut desestimada amb 33 punts, mentre que el projecte per a modernitzar l'entorn industrial del carrer del Riu ha quedat fora amb 32 punts. "Totes dues obres han quedat en llista d'espera per si algun municipi renuncia a l'ajuda", explica Obiol, qui remarca que "és una llàstima que aquest canvi de criteri sobre la marxa ens haja penalitzat, però continuarem treballant per a optar a noves ajudes en el futur que ens permeten millorar la competitivitat de les nostres empreses i també atraure noves inversions".

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es