Inici -> Àrees -> Comunicació -> Sala de premsa

Vila-real aposta per la inclusió generacional i social amb el projecte VIDA de la residència de majors i els col·legis Carlos Sarthou i La Panderola

dissabte, 25 de maig de 2024

Presentació del projecte VIDA_4

Hi ha aprenentatges en la vida que no s'aconsegueixen a les aules, ni llegint un llibre, ni tampoc acudint a cap xarrada. Hi ha lliçons que la vida dona a partir de vivències, valga la redundància, i que quedaran marcades en la memòria d'aquelles persones que les protagonitzen. Aquest segur que és el cas dels participants del projecte VIDA, iniciativa avalada per la Regidoria de Serveis Socials de l'Ajuntament de Vila-real i que, en paraules del regidor Toni Marín, "és una mostra de la societat viva que representa tota la nostra ciutat, a més de ser una mostra d'eixa nova Vila-real inclusiva i solidària del segle XXI".

El projecte VIDA naix de la unió de tres entitats com són la Residència i Centre de Dia Verge de Gràcia, el CEIP Carlos Sarthou i el CEE La Panderola; tres centres que tenien l'objectiu de col·laborar per a crear un projecte que ajudara a aconseguir una millora de la inclusió social i generacional, tot apropant la realitat social a l'alumnat, introduint valors com la solidaritat, l'empatia, la bondat, la paciència, l'amor i la vida.

"El transcurs de les activitats programades semestralment ha aportat tant als alumnes com als nostres majors l'oportunitat de sentir el que és viure amb diversitat, establir relacions intergeneracionals, potenciar habilitats socioemocionals i evocar emocions tan arrelades al nostre cor que, amb el pas del temps, sols un xiquet o una xiqueta pot arribar a experimentar", explica Nuria Balaguer, psicòloga de la Residència Verge de Gràcia.

Aquest projecte s'ha materialitzat en una exposició fotogràfica que es pot visitar a la Casa dels Mundina. La mostra ha obert les seues portes aquesta setmana amb la presència dels organitzadors, el regidor Toni Marín, diferents membres de la corporació municipal i representants dels diferents centres participants.

Galeria multimèdia

Imatges

Presentació del projecte VIDA_2 Presentació del projecte VIDA_1 Presentació del projecte VIDA

Veure més imatges

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es