Inici -> Àrees -> Comunicació -> Sala de premsa

Vila-real soterra la línia de mitja tensió paral·lela al carrer de l'Ermita i elimina les torres per a guanyar seguretat

dilluns, 20 de maig de 2024

CT Verge de Gràcia

L'empresa Iberdrola, en col·laboració amb el Departament d'Urbanisme, ha iniciat aquesta setmana els treballs per a soterrar la línia de mitja tensió que encara es manté aèria en paral·lel al camí de l'Ermita. L'actuació, que s'executarà per fases i es mantindrà parada durant l'estiu, inclou l'eliminació de cinc torres, entre elles la situada al carrer de Tramuntana, i la substitució del centre de transformació (CT) Verge de Gràcia per un altre en una nova ubicació.

"Es tracta d'una actuació complexa, que porta aparellat l'ús de maquinària pesant molt específica, per la qual portem treballant ja un parell d'anys i que permetrà una millora notable de les condicions de seguretat", explica el regidor de Territori, Emilio M. Obiol, que agraeix a Iberdrola i al seu cap provincial, José Miguel Martínez, la seua aposta per Vila-real i per resoldre "una reivindicació històrica" com és l'eliminació dels coneguts com a "colomers" i el pas de la línia aèria per finques i zona residencial. Per a minimitzar les molèsties per les obres, que tenen una duració de sis mesos, els treballs s'executaran per fases i se suspendran del 15 de juny al 15 de setembre. D'aquesta manera, s'evitaran les molèsties per soroll i pols, així com el risc d'accidents i els talls elèctrics durant l'estiu. 

El pressupost d'execució, a càrrec íntegrament d'Iberdrola, és de 156.000 euros, a més del mig milió d'euros que suposarà la inversió en infraestructura elèctrica, i contempla la demolició del CT, la construcció d'un nou i el soterrament de la línia, eliminar les cinc torres de suport existents en masets, finques i el carrer de Tramuntana. Per a això, es cavaran rases en el carril bici del camí de l'Ermita, en una longitud de 600 metres lineals des del carrer del Monestir del Puig fins al Termet. També es millorarà la línia de baixa tensió del carrer del Pinar i voltants. 

Els treballs s'executaran en quatre fases, que obligaran a talls de circulació i reorganització del trànsit que serà convenientment senyalitzat. Una vegada acabats, s'eliminarà també el "efecte barraca" que suposa la limitació a la construcció en voltants de torres elèctriques i que afecta ara diverses finques. "A més d'incrementar la seguretat, l'actuació també suposarà modernitzar i millorar la xarxa i el servei", conclou Obiol. 

Galeria multimèdia

Imatges

Torre del carrer Tramuntana
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es