Inici

Vila-real reprendrà després de les festes de setembre les obres per a soterrar la línia de mitja tensió paral·lela al carrer de l'Ermita

dilluns, 10 de juny de 2024

Centre de transformació de la línia de mitja tensió de l'Ermita

Els treballs per a soterrar la línia de mitja tensió paral·lela al carrer de l'Ermita que duu a terme l'empresa Iberdrola, amb la col·laboració del Departament d'Urbanisme de l'Ajuntament de Vila-real, es reprendran el mes de setembre, una vegada hagen finalitzat les festes patronals en honor a la Mare de Déu de Gràcia. L'actuació per a soterrar aquesta línia, que inclou l'eliminació de cinc torres, entre elles la situada al carrer de Tramuntana, i la substitució del centre de transformació (CT) Mare de Déu de Gràcia per un altre en una nova ubicació, va arrancar fa dues setmanes; després de realitzar les corresponents proves i analitzar les característiques del terreny, els responsables de l'empresa, en coordinació amb el Departament d'Urbanisme, han decidit donar per finalitzada aquesta primera fase i esperar al mes de setembre per a reprendre els treballs ja que, a més, es necessita una maquinària amb major potència i unes característiques tècniques apropiades "a causa de la duresa del subsol", tal com explica el tinent d'alcalde de Territori, Emilio M. Obiol.

D'aquesta manera, els treballs per a soterrar aquesta línia de mitja tensió i eliminar les torres es reprendran després de les festes de setembre, amb la maquinària adequada per a les característiques del terreny del carrer de l'Ermita. Obiol recorda que ja estava previst que les obres s'executaren per fases i que quedaren suspeses del 15 de juny al 15 de setembre. L'objectiu és evitar les molèsties per soroll i pols, així com el risc d'accidents i els talls elèctrics durant l'estiu.

El pressupost d'execució, a càrrec íntegrament d'Iberdrola, és de 156.000 euros, a més del mig milió d'euros que suposarà la inversió en infraestructura elèctrica, i contempla la demolició del CT, la construcció d'un nou i el soterrament de la línia, eliminant les cinc torres de suport existents en masets, finques i el carrer de Tramuntana. Per a això, es cavaran rases al carril bici del camí de l'Ermita, en una longitud de 600 metres lineals des del carrer del Monestir del Puig fins al Termet. També es millorarà la línia de baixa tensió del carrer del Pinar i voltants.

El regidor de Territori ha recordat que, amb aquesta obra, es donarà solució a "una reivindicació històrica" com és l'eliminació dels coneguts com colomers i el pas de la línia aèria per finques i zona residencial.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es