Inici

Benlloch renuncia a la presidència de la delegació espanyola en el Congrés de Poders Locals i Regionals del Consell d'Europa

dilluns, 17 de juny de 2024

Benlloc, al CPLR del Consell d'Europa

Coincidint amb l'aniversari de la presa de possessió de nou com a alcalde de Vila-real en la legislatura 2023-2027, el primer edil, José Benlloch, ha fet hui pública la seua renúncia a la presidència de la delegació espanyola en el Congrés de Poders Locals i Regionals del Consell d'Europa, amb seu a Estrasburg, càrrec que ha ostentat durant tres anys. Benlloch ha agraït als membres de la delegació i a la Federació Espanyola de Municipis i Províncies la seua confiança.

"Al març de 2020, fa tres anys, vaig prendre possessió del càrrec de representant de l'Estat espanyol en el Congrés de Poders Locals i Regionals del Consell d'Europa. Vaig tenir l'honor de presidir de manera històrica la delegació espanyola davant aquest important organisme internacional. Han sigut anys difícils, perquè vam començar el nostre treball en línia per la pandèmia de la covid-19 i no vam poder acudir a la seu del Consell d'Europa, a Estrasburg, fins a finals de 2021. Ha sigut una experiència inoblidable i de la qual em sent molt orgullós", assenyala Benlloch, que destaca la presència de Vila-real durant aquests tres anys en el CPLR. En aquesta línia, l'alcalde assegura: "Moltes han sigut les propostes i debats internacionals que hem celebrat en el marc d'aquest importantíssim organisme internacional. Compartir problemes comuns, reptes i oportunitats amb els alcaldes i alcaldesses i representants de les regions dels 46 estats membres ha sigut enriquidor". Sobre aquest tema, Benlloch desgrana algunes de les principals fites viscudes en aquests anys. "He viscut moments històrics de lluita comuna contra la pandèmia, els efectes de la lamentable guerra russa contra Ucraïna. Vaig participar en el monitoring que el Consell d'Europa va realitzar a Espanya quant al compliment de la Carta Europea d'Autonomia Local. Hem debatut i contribuït a iniciatives comunes a Europa sobre el canvi climàtic, la participació ciutadana, la lluita contra els delictes d'odi, la sostenibilitat, les polítiques de joventut, la gestió de l'emigració, de les persones refugiades", detalla l'alcalde.

Benlloch va presentar l'escrit de renúncia el mes de gener passat, encara que ha continuat presidint la delegació espanyola en funcions "fins que han pres possessió els nous membres triats per la FEMP per a aquesta nova etapa". Aquests nous membres són la presidenta de la FEMP i alcaldessa de Jerez de la Frontera (Cadis), María José García-Pelayo; l'alcaldessa de València, María José Catalá; l'alcalde de Badalona (Barcelona), Xavier García Albiol; l'alcaldessa de Saragossa, Natalia Chueca; l'alcalde de Sòria, Carlos Martínez; i l'alcalde de Fuenlabrada (Madrid), Francisco Javier Ayala. "Vull felicitar-los i desitjar-los el millor en la seua nova tasca en un organisme tan important per a afrontar els reptes del segle XXI, en un món més globalitzat que mai, en el qual necessitem més Europa que mai", afirma Benlloch.

"Els resultats de les eleccions locals i autonòmiques de fa un any m'han fet reflexionar i prendre decisions. El treball en el Consell d'Europa és apassionant i necessari, però entenc que ara he de centrar-me més en la meua ciutat, Vila-real, en la seua defensa i reivindicació davant les altres institucions, en intentar aprofitar més i millor els fons europeus. En impulsar un nou projecte per a la nova Vila-real del segle XXI que afronte aquesta dècada amb garanties de creixement i de progrés", argumenta. "Vull, finalment", agrega, "agrair el suport del meu partit, el PSOE, per a aquest càrrec. Als meus companys de la delegació, amb els quals he treballat formant equip amb independència de les idees polítiques, posant el nostre país, Espanya, per davant, i la nostra contribució a un món millor. També a la secretària de la delegació, Mercedes Sánchez, i els ambaixadors permanents d'Espanya davant el Consell d'Europa amb els quals he tingut l'honor de treballar, Manuel Montobbio i Juan Ignacio Morro Villacián", conclou Benlloch.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es