Inici

Benlloch assumeix la vicepresidència primera de la Xarxa d'Entitats Locals per la Transparència de la FEMP

dijous, 20 de juny de 2024

L'alcalde, nou vicepresident primer de la Xarxa d'Entitats Locals per la Transparència de la FEMP

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha participat aquest matí en l'assemblea constitutiva de la Xarxa d'Entitats Locals per la Transparència i la Participació Ciutadana, RED, de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), celebrada a Burgos. En aquest mandat, Benlloch assumirà la vicepresidència primera de l'organisme, que presideix l'alcaldessa de Burgos, Cristina Ayala, i que persegueix promoure les polítiques públiques que permeten avançar en una administració més oberta, pròxima i transparent, en particular pel que fa als municipis. L'alcalde de Leganés, Miguel Ángel Recuenco, és el vicepresident segon de la xarxa estatal.

"Quan vam arribar al govern de Vila-real fa 10 anys, vam fer una aposta ferma i, fins aquell moment, inèdita, per la transparència i la participació ciutadana com a principis bàsics i transversals de les polítiques municipals. Fins al punt que arribem a ostentar el primer lloc del rànquing de l'índex Dyntra com a població més transparent de la província en una època en la qual pocs ajuntaments apostaven per aquesta línia. Per això, per a Vila-real és un orgull poder participar en aquesta xarxa espanyola de municipis compromesos amb una gestió pública oberta, participativa i transparent", detalla Benlloch. "Des d'aquesta xarxa, treballarem per recuperar el pols i promoure la transparència i la participació ciutadana en tota Espanya, compartint i estenent també iniciatives en les quals som referents, com és, sens dubte, el nostre Consell de Xiquets i Xiquetes, entre moltes altres", agrega l'alcalde, qui admet que "en els últims anys, no hem avançant a Vila-real el que deuríem en aquesta matèria". "El meu compromís és ferm per a tornar a impulsar-lo amb força", avança.

La constitució de la xarxa per a aquest nou mandat municipal ha tingut lloc en el marc de la VII Assemblea general de la RED, que ha comptat també amb una trobada sobre transparència i amb la participació del secretari general de la FEMP, Luis Martínez-Sicluna. També han intervingut l'alcaldessa de Burgos, amfitriona de l'assemblea i presidenta de la RED, Cristina Ayala, que ahir va rebre oficialment Benlloch a l'Ajuntament burgalés; i Clara Mapelli, secretària d'Estat de Funció Pública del Ministeri per a la Transformació Digital i de la Funció Pública.

A més de la presidenta i els vicepresidents Benlloch i Recuenco, el Consell de Govern de la Xarxa d'Entitats Locals per la Transparència i la Participació Ciutadana, queda constituït per 14 vocals triats per l'Assemblea: Francisco Javier Ayala, alcalde de Fuenlabrada (Madrid); Antonio Bonilla, alcalde de Vícar (Almeria); Lourdes Borrel, alcaldessa de Sant Feliu de Llobregat (Barcelona); Emma Buj, alcaldessa de Terol; Conrado Escobar, alcalde de Logronyo; Bruno García León, alcalde de Cadis; José García Orejuela, alcalde d'Albereda (Màlaga); Ana Guarinos, alcaldessa de Guadalajara; Francisco Jiménez, alcalde de Villafranca de los Barros (Badajoz); Luis López Diéguez, president de la Diputació de Pontevedra; Jaime Martínez Llabrés, alcalde de Palma; Mireia Maza, alcaldessa de Noja (Cantàbria); Vicente José Mompó, president de la Diputació de València; i Carlos Valle, alcalde de Cudillero (Astúries).

Galeria multimèdia

Imatges

L'alcalde, nou vicepresident primer de la Xarxa d'Entitats Locals per la Transparència de la FEMP_1
Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es