Inici

Enric Arenós, 'Quique', torna a enriquir l'Arxiu Municipal amb una tercera donació de dibuixos originals i publicacions

dimarts, 25 de juny de 2024

Tercera donació de dibuixos i publicacions de Quique

L'humorista gràfic Enric Arenós, Quique, ha fet efectiva una tercera donació de material original i publicacions a l'Arxiu Municipal de Vila-real, que ja custodia l'extensa obra del dibuixant al llarg de 65 anys de trajectòria. L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, i la regidora de Cultura, Tradicions i Normalització Lingüística, Noelia Samblás, han viatjat fins a Mataró, on resideix actualment Enric Arenós, Medalla d'Or de la ciutat 2023, amb la seua dona, M. Carmen Usó.

La visita tenia com a objectiu oficialitzar la tercera donació del dibuixant a l'Arxiu Municipal de Vila-real, la qual se suma a les dues anteriors realitzades el 2016 i 2021 i que van suposar l'entrega de més de 20.822 dibuixos originals publicats al llarg de 65 anys en 123 revistes i 7 diaris. Així com 30.718 publicacions i reproduccions. D'aquesta manera, a aquesta immensa obra gràfica, ara cal sumar-li els centenars d'originals així com el recull de retalls, còpies i altres articles de premsa de l'època, de la nova donació. Entre el material cal destacar els originals del llibre 60 anys dibuixant humor, dibuixos originals de la campanya El nom és Vila-real, així com més de 500 dibuixos originals en quatre capítols del llibre Una altra història de Vila-real amb humor, l'última obra que Quique ha publicat amb motiu del 750é Aniversari de la Fundació de la ciutat.

Tant l'alcalde com la regidora van aprofitar la cita per a agrair-li no sols aquestes tres generoses donacions d'un material únic en la historia de l'humor gràfic, sinó també el temps i treball que ha dedicat a realitzar aquesta última publicació. "Hem volgut agrair personalment a Quique la donació del seu llegat a la ciutat de Vila-real, de tot el seu art, el seu talent, que és un orgull per a la ciutat i que es custodiarà a l'Arxiu Municipal de Vila-real per tal que aquest material quede per a les generacions futures", ha assegurat l'alcalde. Benlloch ha lloat la trajectòria professional d'Enric Arenós i ha destacat que "sempre se'n recorda del seu poble, de Vila-real, i per això, en nom de tota la ciutat li hem d'agrair aquesta nova donació de material".

Galeria multimèdia

Imatges

Tercera donació de dibuixos i publicacions de Quique_1
Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es