Inici

Vila-real presenta el projecte Vilaorienta sobre orientació escolar en la I Jornada de Centres Educatius de la ciutat

dijous, 27 de juny de 2024

I Jornada de centres educatius de Vila-real_1

L'Ajuntament de Vila-real, a través de la Regidoria d'Educació, ha editat una guia sobre orientació educativa fruit del treball del grup d'orientadors i orientadores dels col·legis públics de la ciutat així com de l'IES Broch i Llop. Aquests professionals han impulsat el grup Vilaorienta i, amb el suport de l'Ajuntament de Vila-real, han reunit tots els recursos i el material didàctic en una publicació i un banc de recursos municipals compartit que es presentarà aquesta setmana vinent amb motiu de la I Jornada de Centres Educatius a Vila-real. Aquesta jornada, que tindrà lloc dilluns que ve 1 de juliol, compta també amb el suport de la Conselleria d'Educació, a través de la inspecció educativa i la direcció territorial.

La regidora d'Educació, Anna Vicens, ha agraït el treball de l'equip d'orientadors i orientadores així com la iniciativa de la Conselleria d'Educació, a través dels inspectors d'Educació, Gisela Morales i Alejandro Amposta, per a dur a terme aquesta trobada, que té com a objectiu "posar en relleu les escoles del nostre municipi, i sobretot la figura dels orientadors dels centres, que ofereixen un assessorament i acompanyament sociopedagògic a docents i alumnat".

Vicens ha destacat el treball dels orientadors escolars de la ciutat, que han creat el grup de treball Vilaorienta "a través del qual han detectat les necessitats dels centres educatius de la ciutat a partir d'una anàlisi de les dificultats i fortaleses, i han elaborat un banc de recursos municipals compartit". La Regidoria d'Educació ha reunit la informació i el material didàctic elaborat per aquest grup en una publicació que es presentarà durant la jornada de centres i que "ajudarà als docents en la seua labor de guiar els alumnes en les diferents situacions que es puguen donar a l'aula o en el seu desenvolupament formatiu".

La I Jornada de Centres Educatius a Vila-real se celebrarà l'1 de juliol a l'IES Francesc Tàrrega i està prevista la participació de l'alcalde, José Benlloch, la directora territorial d'Educació, María de la Fuente Esteve, així com dels inspectors Gisela Morales i Alejandro Amposta. A més de la presentació del grup de treball Vilaorienta, també està prevista una xarrada sobre les dificultats d'aprenentatge des de l'acció tutorial i la presentació del CEE La Panderola com a centre de recursos.

En la guia d'orientació educativa s'inclouen recursos i materials de suport sobre aprenentatge i ensenyament; convivència, igualtat i benestar emocional; orientació acadèmica i professional o acolliment, entre altres, que poden ajudar el professorat a abordar qüestions com ara frustració, dificultats d'aprenentatge, conductes autolesives o suïcides, bullying, absentisme, dol infantil, acolliment d'alumnat nouvingut, etc.

Descàrrega d’arxius

Descargar archivo

I Jornada de centres educatius de Vila-real
Tipus d'arxiu: PDF | Valencià

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es