Inici

El patronat de la Fundació de Sant Pasqual aprova els comptes de 2023 i avança en el projecte de promoció i millora del patrimoni vinculat al patró de Vila-real

dijous, 27 de juny de 2024

Reunió del patronat de la fundació de Sant Pasqual

El patronat de la Fundació Pro Monestir i Basílica de Sant Pasqual s'ha reunit aquest matí, sota la presidència de l'alcalde de Vila-real, José Benlloch, per a aprovar els comptes de 2023 i avançar en la consolidació de les línies estratègiques de l'entitat per a la promoció de la figura de sant Pasqual i la millora del patrimoni vinculat a la figura del patró de la ciutat, eix fonamental del projecte de turisme religiós impulsat per l'Ajuntament en l'última dècada. En la reunió del patronat ha participat també el diputat provincial de Cultura, Alejandro Clausell, la presidenta de la Fundació Caixa Rural Vila-real, Sonia Sánchez, els Amics del Pouet del Sant, el regidor de Turisme, Javier López, el portaveu del PP a Vila-real, Adrián Casabó, que s'incorpora al patronat, a més de la mare abadessa del convent de Sant Pasqual, Dolores Pérez.

La reunió del patronat ha servit, a més, per a donar compte i avaluar les últimes iniciatives de la fundació, com el reconeixement a la Fundació José Soriano Ramos, en la persona d'Asunción Manzanet, amb el Premi Pasqualí d'Honor, o la recent incorporació al patrimoni de l'entitat de les escultures de sant Pasqual i sant Pere d'Alcàntara de l'escultor Ignasi Vergara, la partitura Aires pasqualins, donada per l'autor, Enrique Gimeno, o la reedició d'un dels llibres més significats al voltant del patró de Vila-real, San Pascual Baylon. Hermano y amigo de todos, de fra Pascual Rambla, entre d'altres. "El frare Pasqual, el nostre sant patró, només va estar tres anys entre nosaltres però l'empremta que va deixar a Vila-real no s'esborrarà mai. Un referent i un valor que, des de l'Ajuntament i des de la Fundació, treballem per a impulsar i potenciar, tant des del punt de vista cultural i patrimonial, com des de l'espiritual", recorda Benlloch. En aquesta línia, el patronat s'ha emplaçat al setembre per a seguir avançant en el pla estratègic per a promoure la figura de sant Pasqual i el turisme religiós a Vila-real. "Tenim molts projectes, idees i il·lusió per a seguir destacant tot el que, per a Vila-real, significa el nostre patró, sant Pasqual", conclou Benlloch.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es