Inici

Vila-real consolida la seua aposta per l'eficiència energètica i renova la flota municipal amb vehicles 100 % elèctrics

diumenge, 30 de juny de 2024

L'Ajuntament de Vila-real consolida la seua estratègia pionera de zero emissions i renova la flota de vehicles municipals 100 % elèctrics que l'ha portada a ser la primera ciutat de les seues característiques i de l'entorn a disposar d'una flota al complet de cotxes sense emissions a l'atmosfera. En concret, l'àrea de Serveis Públics acaba de traure a licitació un nou contracte de lloguer de vehicles que substitueix al vigent i que comportarà el lliurament de 39 turismes 100 % elèctrics, destinats a diferents àrees. Per les seues característiques especials, dos dels vehicles inclosos en el contracte continuaran usant carburants fòssils: una grua ploma i un camió amb cistella sobre plataforma. Per als tres lots del contracte, es preveu un pressupost màxim de licitació d'1,6 milions d'euros per als quatre anys de lloguer dels vehicles.

"Conscients de l'impacte dels combustibles fòssils en el nostre planeta, però també de totes les possibilitats d'eficiència i estalvi que l'electrificació de vehicles podia reportar, Serveis Públics va iniciar l'any 2014 una estratègia pionera per a la renovació gradual de tota la nostra flota amb cotxes 100 % elèctrics. Aquest Pla municipal d'eficiència energètica i mobilitat elèctrica ens va portar, l'any 2019, a ser el primer municipi del nostre voltant amb la totalitat dels nostres vehicles de zero emissions. Amb aquest nou contracte, consolidem aquesta aposta i seguim avançat en el compromís de Vila-real per les energies netes i la mobilitat urbana sostenible", detalla el regidor de Serveis Públics, Xus Madrigal. La licitació, a més, s'emmarca en els compromisos adquirits per la ciutat en el procés de participació de l'Agenda Urbana, aprovats amb el consens polític i social, a més dels objectius de la Unió Europea de reducció del 40 % de les emissions en el 2030.

A més de l'electrificació de la flota -a la qual s'ha sumat també en els últims anys la Policia Local amb la incorporació de vehicles ecològics-, l'aposta de Vila-real per les energies netes s'ha plasmat en els últims anys en un desplegament d'accions que, en el marc del Pla municipal d'eficiència energètica, han permés avançar en diversos camps, des de la instal·lació de plaques solars en col·legis i edificis municipals a la substitució de l'enllumenat públic per llums led. Recentment, l'Ajuntament va presentar també el primer mapa solar de la ciutat, que permet identificar el potencial de cada habitatge i el nombre òptim de panells solars que necessitaria una llar si decidira instal·lar plaques fotovoltaiques en la seua teulada o finca. Per a incentivar la implantació d'energia solar en els habitatges, l'Ajuntament de Vila-real aplica una bonificació del 25 % en l'impost de béns immobles (IBI) per la instal·lació de sistemes d'energia solar en habitatges que l'any 2023 ha beneficiat 118 llars.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es