Inici

L'alcalde destaca l'exemple de participació i agraeix el treball del Consell de Xiquets i Xiquetes en la cloenda del curs

dilluns, 1 de juliol de 2024

Cloenda del curs del Consell de Xiquets i Xiquetes

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, i la regidora de Participació Ciutadana, Miriam Caravaca, han clausurat aquesta vesprada el Consell de Xiquets i Xiquetes del curs 2023-2024, amb el lliurament de diplomes i el comiat als consellers i les conselleres que acaben el seu mandat. Durant aquest exercici, el Consell de Xiquets i Xiquetes ha tractat assumptes com la pobresa infantil o els drets de la infància i ha organitzat activitats com la commemoració del Dia de la Infància o un entrepà solidari, la recaptació del qual (750 euros) s'ha destinat a Aspanion. A més, el Consell de Xiquets i Xiquetes també s'ha implicat en la commemoració del 750é Aniversari de la Fundació de Vila-real, amb el disseny d'una càpsula del temps per a deixar testimoni de la Vila-real de hui al xiquets i xiquetes del futur. Els consellers han debatut i elegit els materials per a incloure en aquesta càpsula del temps, que es materialitzarà el curs que ve i en la qual han decidit incloure una camiseta del Villarreal CF, una fotografia dels membres del Consell i el logotip de l'entitat de participació infantil, a més d'un diari actual i un resum amb la visió dels Consell de Xiquets i Xiquetes de la Vila-real de hui i com s'imaginen la ciutat d'ací 25 anys.

L'alcalde ha destacat la tasca del Consell de Xiquets i Xiquetes i el seu paper referent a la Comunitat Valenciana, on Vila-real va ser un dels primers municipis en constituir un organisme d'aquest tipus (2014). En aquell moment, hi havia en tota la Comunitat quatre consells, enfront dels 72 que hi ha en l'actualitat, a més d'un consell autonòmic en la creació del qual Vila-real també va ser clau. Benlloch ha felicitat també el vila-realenc Javier Granell, que ha estat elegit novament membre del consell autonòmic, en la constitució del qual va prendre també part juntament amb Alba Ojeda.

Benlloch ha assenyalat també que, des de la Xarxa d'Entitats Locals per la Transparència, de la qual n'és vicepresident primer, treballarà per estendre el model referent de Vila-real a tot el país. A més, l'alcalde ha animat també els consellers que acaben mandat a seguir participant activament a través d'associacions de veïns, el futur Consell de la Joventut en el qual treballa l'Ajuntament o a través d'altres canals com una associació d'antics membres del Consell de Xiquets i Xiquetes.

La Regidoria de Participació Ciutadana ha obsequiat a tots els membres del consell un viatge a Portaventura en agraïment per la seua tasca.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es