Inici

Vila-real rescindeix el contracte d'Aigua-salut i reubica les persones usuàries al no arribar a un acord amb l'arrendatària

dimecres, 3 de juliol de 2024

Piscina Aigua-salut

L'Ajuntament de Vila-real ha decidit rescindir el contracte de les instal·lacions d'Aigua-salut, després de quatre anys de funcionament de la piscina, en finalitzar el període del contracte d'arrendament per a la posada en marxa d'un programa pilot de piscina vinculada a activitats de salut. "Ha sigut una experiència enriquidora i molt interessant, en la línia de la nostra aposta per l'esport i la salut com a eix estratègic i marca de ciutat. No obstant això, finalitzat el contracte, no hem pogut arribar a un acord per a renovar l'arrendament, per la qual cosa hem decidit rescindir-lo i posar fi, de moment, a aquest projecte", argumenta el regidor d'Esports, Xus Madrigal. Les persones usuàries d'Aigua-salut seran reubicades "sense problemes" en les altres dues piscines cobertes de la xarxa municipal.

"L'any 2019, l'Ajuntament i l'empresa Aquaesport, que havia cessat l'activitat, vam emprendre un acord que completava l'ambiciosa aposta de l'Ajuntament de la marca Vila-real, Ciutat de la Salut i de l'Esport, amb l'objectiu d'especialitzar les instal·lacions de l'avinguda d'Alemanya en la relació de l'esport amb la salut", recorda Madrigal. Encara que la intenció del govern local va ser des del primer moment explorar la possibilitat d'adquirir la piscina, van ser diverses les circumstàncies que van fer inviable aquesta opció. Entre elles, l'elevat preu de venda, la situació econòmica de l'Ajuntament i les dificultats de l'empresa. Per aquests motius, es va optar finalment per l'arrendament de l'antic centre wellness

Per a la negociació, l'Ajuntament havia plantejat tres premisses bàsiques que, finalment, no han sigut acceptades per l'arrendatari. "En primer lloc, la necessitat de millorar el manteniment de les instal·lacions, donada la seua antiguitat. També la possibilitat d'incorporar l'opció de compra al lloguer, perquè l'invertit es rendibilitzara amb una possible adquisició patrimonial. I, per l'últim, el preu de l'arrendament", detalla Madrigal. En aquest últim punt, l'edil explica: "Quan vam signar l'acord amb Aquaesport, no teníem cap altra referència de mercat per al lloguer d'instal·lacions esportives. Des de l'entrada en vigor de la Llei de fundacions, el 2023, sí que tenim aquest referent, amb el lloguer del pavelló Bancaixa, per la qual cosa consideràvem necessari ajustar el preu", valora.

En concret, el lloguer del pavelló Bancaixa és de 4.936 euros per una parcel·la esportiva de 6.235 metres quadrats amb un pavelló de 1.534 m², mentre que el lloguer que s'ha estat pagant fins ara per Aigua-salut era de 7.665 euros per una parcel·la de 1.368 metres quadrats amb pavelló de 1.240 m². "Tanmateix, no ha sigut possible arribar a un acord amb l'empresa per a rebaixar el pagament", explica el regidor, que ha volgut agrair a Aquaesport la seua predisposició i tarannà. "L'empresa ha mirat per la legítima defensa dels seus interessos, respectant en tot moment i entenent les dificultats de l'Ajuntament. Cosa que agraïm especialment", assenyala el regidor.

"Encara que l'experiència ha sigut molt positiva i ens ha donat importants projectes com la col·laboració amb la Càtedra d'Activitat Oncològica i Esport, hem de gestionar els diners públics i els interessos generals de la millor manera possible. Per això, hem decidit posar fi a aquest programa i la reubicació de totes les activitats que desenvolupem allí", detalla Madrigal, que valora la inversió anual d'Aigua-salut -entre lloguer, activitats, manteniment i personal- en 300.000 euros. "Amb aquesta quantitat, ja estem treballant en un nou Pla de millora i modernització de les instal·lacions esportives municipals, que anunciarem després de l'estiu", avança. "Estem molt orgullosos del projecte d'Aigua-salut, del que ha suposat per a Vila-real i de com s'ha desenvolupat. No ha sigut possible en aquest moment mantenir-lo, però no descartem en un futur poder recuperar aquest programa", conclou.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es