Inici

El Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars es recupera dels últims incendis forestals ocorreguts durant els mesos de febrer i març

dimarts, 2 de juliol de 2024

Incendi forestal en el Millars_5

El Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars gestionat pels ajuntaments de Borriana, Almassora, Vila-real, la Diputació de Castelló i la Generalitat Valenciana comença a recuperar-se de les nefastes conseqüències dels darrers incendis forestals ocorreguts durant els passats mesos de febrer i març entre els paratges de Santa Quitèria i les Revalladores. La pluja de les darreres setmanes ha ajudat al fet que una part important de la vegetació de ribera rebrote d'entre les cendres. La imatge d'aquests dies al llit del riu és la d'una catifa negra amb els troncs i les branques cremades de moltes espècies d'arbres i arbustos, però amb el verd intens de multitud de tiges i brots verds que comencen a créixer d'entre les soques i que contrasten vivament amb el paisatge desolador. Es tracta d'espècies importants que creixen al Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars com són els xops negres (Populus nigra), els baladres (Nerium oleander), els lledoners (Celtis australis), els llentiscles (Pistacea lentiscus), els tamarius (Tamarix spp) i els ullastres (Olea europaea L. var. sylvestris) d'entre altres espècies d'arbres i plantes arbustives. 

La desembocadura del riu Millars arrossega una sequera intensa des de fa molts mesos seguits que està estressant la vegetació de ribera, com ocorre en molts altres paratges fluvials de la província de Castelló. El cabal d'aigua del Millars s'ha tallat, pràcticament, des de la confluència de la rambla de la Viuda amb el riu. De fet, des dels darrers mesos únicament arriba fins al pont de l'antiga N-340. Des d'ací i fins a l'Estació Depuradora d'Aigües Residuals d'Almassora, el Millars no porta aigua. 

És precisament, des de l'assut comunitari o d'Almassora, prop del paratge de Santa Quitèria, fins a les proximitats de l'assut de les Revalladores, davant de la finca del Milionari, on es van produir els dos darrers incendis forestals dels mesos de febrer i març que van afectar moltes espècies vegetals riberenques i multitud d'aus que habiten els marges del riu o iniciaven el període de cria. Però, malauradament amb la vegetació autòctona de ribera que comença a reverdir també estan creixent d'entre la cendra milers de canyes invasores (Arundo donax L.).

Galeria multimèdia

Imatges

Incendi forestal en el Millars_3 Incendi forestal en el Millars_2 Incendi forestal en el Millars_4
Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es