Inici -> Àrees

La Fundació Tots Units acompanya 1.267 persones en risc d'exclusió per a la seua formació i inserció laboral

dimarts, 9 de juliol de 2024

Presentació de la memòria social de la Fundació Tots Units de 2023_1

La Fundació Tots Units va atendre l'any passat un total de 1.267 persones en situació de vulnerabilitat i risc d'exclusió social a través dels seus serveis d'orientació, formació i intermediació laboral amb l'objectiu d'acompanyar-los en el camí cap a la seua inserció sociolaboral. L'entitat, vinculada a Cáritas Diocesana de Segorbe-Castelló i que manté un conveni de col·laboració amb l'Ajuntament de Vila-real, ha presentat la memòria de 2023.

El regidor de Serveis Socials, Antonio Marín, ha participat en la presentació de la memòria, al costat del president del patronat de la Fundació Tots Units, Enric Reverter, el delegat episcopal de Cáritas Diocesana de Segorbe-Castelló, Sergio Mendoza, i la gerent de la Fundació Tots Units, Charo Castelló. Marín ha mostrat la "satisfacció" de l'Ajuntament de Vila-real "per treballar de la mà de Tots Units, ja que la seua labor per a la promoció social i laboral de les persones vulnerables complementa el treball de l'administració i ens permet arribar a més col·lectius", motiu pel qual el consistori manté un conveni de col·laboració anual per import de 60.000 euros. Marín ha subratllat que la missió i els valors de Tots Units "estan alineats amb la Vila-real solidària, inclusiva i d'oportunitats que estem construint des de l'Ajuntament de Vila-real".

La gerent de Tots Units, Charo Castelló, ha desgranat les xifres de la memòria de 2023, amb 1.267 persones ateses. Pel servei d'orientació i acolliment van passar 477 persones noves i altres 411 que ja havien rebut ajuda de la fundació en un altre moment i que "han retornat perquè de nou els guiem en el procés de trobar un camí professional". Els cursos de formació han comptat amb un total de 228 participants a través de diferents línies formatives "per a continuar donant resposta a les necessitats del mercat laboral", explica Castelló. Finalment, el servei d'intermediació laboral va tancar l'any 2023 amb 96 persones inserides gràcies a la col·laboració de 45 empreses a les quals la gerent de la Fundació Tots Units ha agraït la seua implicació. Quant al perfil de les persones ateses, Castelló ha assenyalat que es tracta en la seua majoria de dones, d'entre 30 i 40 anys, de nacionalitat estrangera, sense treball ni formació i amb moltes càrregues de cura familiar sota la seua responsabilitat; el segon grup majoritari són les persones majors de 45 anys que arrosseguen problemes per a la seua inserció i finalment també joves amb una formació que no s'ajusta a les necessitats actuals del mercat laboral.

Finalment, Charo Castelló també ha oferit dades sobre l'empresa d'inserció social Reciplana Recuperacions, que gestiona Tots Units, i que compta amb una mitjana de 35 persones contractades, de les quals 18 places estan destinades a persones procedents d'itineraris d'inserció. Així, el 2023, un total de 25 persones han passat pel contracte d'inserció en Reciplana, amb un percentatge d'inserció laboral del 60 %. "Amb més d'1,6 milions de quilos de residus recollits i tractats, Reciplana no sols exerceix una funció important per a la cura del planeta sinó que suposa un model de creació d'ocupació a través de l'economia circular", remarca Charo Castelló. A més, l'empresa d'economia social també aposta per la diversificació i des de fa un any compta també amb una línia de treball en l'àmbit de l'energia fotovoltaica.

Per part seua, Enric Reverter ha subratllat que "el més important és que darrere de les xifres hi ha persones que necessiten ajuda" i ha agraït el suport de l'Ajuntament de Vila-real, que permet, entre altres accions, desenvolupar el taller prelaboral Prepara't, així com d'altres institucions com la Diputació de Castelló i Cáritas "ja que el treball en xarxa és el que ens permet arribar a les famílies que més estan patint". En aquest sentit, Sergio Mendoza també ha defensat el treball de la fundació per a donar una vida digna a les persones més vulnerables. 

Galeria multimèdia

Imatges

Presentació de la memòria social de la Fundació Tots Units de 2023
Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es