Inici -> La teua ciutat

Vila-real viu l'estiu al Termet amb circ, música, teatre i tradicions, en una variada programació cultural

dimarts, 9 de juliol de 2024

Programació de l'estiu al Termet

Música, tradicions, ball, circ, exposicions, Vila-real torna a viure l'estiu amb una programació cultural variada i un escenari únic: el paratge natural del Termet de la Mare de Déu de Gràcia. En aquesta nova edició de Viu l'estiu al Termet -la programació dissenyada per la Regidoria de Cultura i Tradicions per a refrescar l'estiu de vila-realencs i visitants- tornen iniciatives que ja van validar la seua bona acollida l'any passat com el Dijous de circ, amb activitats circenses per a tots els públics. Visites guiades i dramatitzades al Museu Etnològic, un taller musical, el ball de plaça o el Plectre a la fresca completen una programació en la qual no falten cites clàssiques de l'estiu vila-realenc com la Festa del fanalet o l'antevigília de Sant Jaume.

"Després de la benvinguda a l'estiu que suposa la nostra tradicional Festa del Termet, que vam celebrar diumenge passat, l'activitat de Vila-real es trasllada a l'ermita de la Mare de Déu de Gràcia. I, amb la ciutat, també la programació cultural de l'estiu, en la qual enguany comptarem amb interessants iniciatives com les visites dramatitzades al Museu Etnològic, a càrrec de Paraules d'aire, o els Dijous de circ, amb cinc actuacions circenses per a tots els públics a partir del dijous 18 i totes les setmanes, a les 20.00 hores", detalla la regidora de Cultura i Tradicions, Noelia Samblás.

L'apartat musical de Viu l'estiu al Termet ha arrancat ja amb el Plectre a la fresca, de l'Orquestra de Pols i Pua Francesc Tàrrega, que torna aquest dissabte amb la Rondalla de Sella (Alacant) i l'Agrupació Musical Isaac Albéniz de Torreperogil (Jaén). També el dissabte, a les 18.30 h, la Banda Jove de la Unió Musical La Lira oferirà el seu tradicional concert d'estiu. La vetlada lírica del 9 d'agost, amb José Antonio Navarro i Raquel Roig, acompanyats al piano per José Ramón Echezarreta, o el taller musical que impartirà 12 Notes se sumen a l'oferta musical de l'estiu. "I, per descomptat, tindrem novament actes tan entranyables i esperats com el repic de campanes i concert de La Lira des de la part alta del campanar de l'església Arxiprestal, que enguany tindrà una significació especial, ja que commemorem el 750é aniversari de la parròquia i de la fundació de la ciutat", recorda Samblás. Les propostes de la campanya inclouen també altres clàssics de l'estiu com l'assaig del ball de plaça del Grup de Danses El Raval, que el dissabte 3 d'agost promou la popular Festa del fanalet, amb taller per a l'elaboració de fanalets a partir de melons d'Alger. El teatre d'Els XIII o l'exposició "Vila-real ahir. Les imatges retrobades", de Xavier Ferrer, al Museu de la Ciutat Casa de Polo, són unes altres de les activitats que ofereix l'estiu vila-realenc.

La regidora de Cultura i Tradicions recorda, a més, que les biblioteques de Vila-real continuen obertes durant juliol i agost al matí (consultar horaris i períodes de tancament). "En definitiva, una programació per a tots els públics, tenint en compte les dificultats econòmiques que travessa l'Ajuntament, i que manté l'essència dels estius de Vila-real. Un període que, a la nostra ciutat amb cor de poble, passa per l'extraordinari paratge natural a la vora del Millars que és el nostre Termet de la Mare de Déu de Gràcia. Paratge al qual podem accedir, a més, de manera àgil, fàcil i sostenible, gràcies al servei de bus gratuït Groguet", conclou Samblás.

Descàrrega d’arxius

Descargar archivo

Programació de l'estiu al Termet_1
Tipus d'arxiu: PDF | Valencià

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es