Inici -> Àrees

Vila-real constitueix el dispositiu especial per a atendre les persones sense llar davant alertes eventuals per onades de calor

dimecres, 10 de juliol de 2024

Reunió del dispositiu especial per a atendre persones sense llar per possibles onades de calor

L'Ajuntament de Vila-real es prepara per a atendre les possibles onades de calor que puguen decretar-se aquest estiu. La regidora de Seguretat Ciutadana, Silvia Gómez, i el regidor de Serveis Socials, Antonio Marín, juntament amb tècnics dels departaments respectius, han mantingut una reunió de coordinació juntament amb les entitats socials de la ciutat per a avaluar els recursos i necessitats davant eventuals onades de calor que facen necessari activar els protocols específics marcats per la Generalitat per a l'atenció a persones sense llar en alertes d'altes temperatures. En aquest dispositiu, participen també Creu Roja Vila-real, Cáritas Vila-real i Sant Vicent de Paül, a més de la coordinadora de centres de salut, Luisa Escalante.

"En els últims anys, hem patit episodis molt durs d'onades de calor, que afecten de manera especial la població més vulnerable. Des de l'Ajuntament de Vila-real, en col·laboració amb els centres de salut i en aliança amb les nostres entitats socials, estem preocupats i ocupats per l'impacte del canvi climàtic en les nostres vides i, en particular, sobre les persones sense llar", valora la primera tinent d'alcalde. D'aquesta manera, el consistori vila-realenc ha activat ja el dispositiu d'acollida, atenció i informació a les persones sense llar que estableix la Generalitat Valenciana en el seu protocol d'alertes per altes temperatures. El seguiment dels casos individualitzats o el subministrament d'aigua, aliments o protecció solar són algunes de les indicacions que incorpora el protocol.

"L'impacte dels diferents episodis climàtics que se succeeixen a l'estiu és impredictible. Però sí que podem -i és el que estem fent amb l'activació d'aquest dispositiu especial- contemplar els diferents escenaris i establir les pautes que ens permeten actuar d'una manera més eficaç quan siga necessari", valora Gómez, que incideix en "la fortalesa de la xarxa de protecció social de Vila-real, gràcies a la col·laboració contínua de les nostres entitats". "Sense aquestes, no seria possible", conclou.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es