dimecres, 18 de desembre de 2024
L'alcalde de Vila-real, José Benlloch i la vicealcaldessa, Maria Fajardo, confien que 2025 serà "un any per a renàixer i impulsar un projecte atractiu per a la nova Vila-real del segle XXI, traient partit als espais que hem generat en els últims anys i aprofitant al màxim les oportunitats de fons europeus". L'alcalde i la vicealcaldessa han mantingut aquest matí una trobada informal amb els periodistes que habitualment cobreixen la informació municipal en la qual han abordat la situació actual de l'Ajuntament "la gestió econòmica del qual segueix condicionada per l'herència de l'urbanisme i el deute del PP, però que trau el cap a noves oportunitats gràcies a l'estabilitat política del pacte de govern de la Llum de Tol, que permetrà comptar amb un pressupost a principi d'any", ha afirmat l'alcalde.
"Estem treballant intensament en l'elaboració dels comptes del pròxim any, per als quals per primera vegada hem demanat també les aportacions dels grups de l'oposició, i que tindran com a prioritat els convenis socials, culminar les inversions del pressupost actual que no hem pogut executar per falta de temps i sobretot aprofitar els edificis i espais que hem anat adquirint en els últims anys i als quals ara podrem donar un ús en el marc del projecte de ciutat que té aquest govern de la Llum de Tol", ha subratllat la vicealcaldessa.
Tant Benlloch com Fajardo han volgut traslladar la seua solidaritat i condolences per les víctimes i persones afectades per la DANA. "Per desgràcia aquesta tragèdia encara no ha acabat perquè es necessitaran molts anys i molta faena per a la recuperació de les persones i infraestructures afectades, però no hem de perdre l'esperança i el renaixement d'aquests pobles serà també el renaixement de tota la Comunitat Valenciana", han dit.
Malgrat tot, l'alcalde recorda que Vila-real és una ciutat "llastrada pel deute i la gestió de l'urbanisme heretat de l'etapa del PP". "Cada any la factura d'aquesta herència suposa prop de 9 milions d'euros, que hem de reservar ja d'entrada per a pagar als bancs pel deute pendent, que se situa en quasi 500 euros per habitant, i per a les sentències de l'urbanisme que van arribant si més no l'esperem", ha asseverat. "Aquest és el motiu pel qual la inversió de l'Ajuntament per habitant no supera els 1.000 euros, quan altres municipis del nostre entorn que no tenen aquest llast arriben fins i tot a duplicar-la", afig. Malgrat tot, Benlloch ha insistit que "això no vol dir que Vila-real no tinga futur, perquè el 2011 vam ser capaços de tirar avant i fer que la ciutat avançara com ho ha fet en els últims anys".
En aquest sentit, el primer edil assegura que "cal no perdre de vista l'espasa de Dàmocles que suposa l'urbanisme" , però "hem d'estar preparats per a aprofitar els fons europeus, per a donar viabilitat a edificis que ja tenim com l'Alberg de la Mare de Déu de Gràcia, l'Alqueria del Carme, el Convent, espai d'art, el Forn d'Avall o l'antic magatzem de Mesegueros (bingo); hem d'activar un nou pla de reindustrialització; millorar la competitivitat del comerç local perquè puga sobreviure a la crisi de la competència dels centres comercials; activar la nova oficina de promoció econòmica i afrontar també el problema de l'habitatge".
"Tenim molta faena al davant, però estic convençut que ho superarem i, des de l'estabilitat d'aquest pacte de govern, podrem donar a la ciutat un projecte atractiu i una alternativa als governs de la inestabilitat de PP i Vox", ha conclòs.
Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es