Inici

L'Ajuntament estalvia més de 70.000 euros anuals gràcias al cablatge de fibra òptica

tornar Imprimir

dijous, 19 d'agost de 2010

Noves tecnologies

L'Ajuntament estalvia més de 70.000 euros anuals gràcies al cablatge de fibra òptica

L'Ajuntament estalvia més de 70.000 euros anuals gràcias al cablatge de fibra òptica

L'Ajuntament de Vila-real continua el cablatge amb fibra òptica entre edificis municipals, amb la intenció de millorar les connexions al mateix temps que reduir el cost que suposen aquests serveis per al consistori. El regidor de Noves Tecnologies, Juan Luis Fabregat, ha explicat que els treballs es desenvolupen en aquest moment en l'Escola Taller, el Taller d'Ocupació, l'Oficina Prop, el Museu de la Casa de Polo, l'Oficina de Turisme, l'Espai Jove i la Regidoria d'Igualtat.

Aquestes actuacions, sumades a les ja dutes a terme en anteriors projectes (Agència d'Energia, Arxiu Municipal, Auditori Municipal, Biblioteca Municipal, Cambra Agrària, Serveis Socials, centre Espardenyers, centre Lluís Alcanyís, Delegació d'Educació, seu de la Junta de Festes, Mercat Central i departaments de Personal i Recaptació), eleven a 21 els edificis connectats, la qual cosa es calcula que suposa un estalvi de més de 70.000 euros anuals, ja que només en quotes mensuals la reducció és de 280 euros al mes per edifici. A més, a aquest estalvi s'hauria de sumar l'eliminació de la despesa en telefonades internes.

Juan Luís Fabregat ha assenyalat que la inversió s'amortitzarà en a penes un any, ja que els treballs de desplegament de fibra òptica són desenvolupats pel personal del Departament de Gestió d'Obres i Serveis.

En total, seran més de 15.000 metres de cable que permetran, a més de la línia telefònica, ADSL i la xarxa privada virtual, cobrir el sistema de vídeo vigilància, el control d'accés a zones de vianants, les bases de bicicletes o la centralització del sistema d'alarmes i semàfors.

A final d'any, s'espera fer també el cablatge de  la piscina municipal Yurema Requena, el Viver d'Empreses i l'agència de lectura d'El Pilar i, durant el primer trimestre de 2011, es treballarà en la futura Biblioteca Central, la nova seu de la Comissaria de la Policia Local, el Centre de Tecnificació Esportiva i les instal·lacions del G'DOS. El regidor de Noves Tecnologies ha assenyalat que una vegada finalitzats aquests treballs només restarà actuar en el Cementeri Municipal i l'Ermita de la Mare de Déu de Gràcia.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es