Inici -> └rees -> Policia Local -> Educaciˇ viÓria -> NotÝcies

Curs d'educaciˇ viÓria 2010-11

dimecres, 13 d'octubre de 2010

Curs d'educaciˇ viÓria 2010-11

Aquest curs d'educaciˇ viÓria es desenvoluparÓ entre els dies 1 d'octubre de 2010 i 27 de maig de 2011, amb alumnes d'educaciˇ infantil (5 anys), d'educaciˇ primÓria (cursos 3r i 6Ú), d'educaciˇ secundÓria (cursos 2n i 3r) de tots els centres educatius de Vila-real. TambÚ, amb els pares dels alumnes es treballaran aspectes relacionats amb aquesta matŔria (carnet per punts, el cinturˇ de seguretat, el xiquet dins del vehicle, etc).

L'objectiu fonamental continua sent mentalitzar tots els ciutadans de Vila-real de la importÓncia que tÚ circular correctament (amb precauciˇ i adoptant les mesures oportunes) per les vies p˙bliques, per a evitar els accidents i la seua gravetat.

Amb els xiquets d'educaciˇ infantil s'eduquen aspectes relatius al vianant (caminar per la vorera i creuar la calšada) i al viatger (ha d'estar ubicat adequadament en el seient posterior i ha de pujar i baixar del vehicle per la porta situada al costat de la vorera).

Amb els escolars de 3r d'educaciˇ primÓria es tracten matŔries relacionades amb la importÓncia i el significat de les normes i senyals de circulaciˇ, normes de convivŔncia sense les quals, tal com es concep el mˇn, seria impossible poder circular (com a vianants o conductors) per les vies; alhora que s'intenten crear hÓbits de conducta relacionats amb el passatger.

Amb els alumnes del tercer cicle d'educaciˇ primÓria es treballen qŘestions relatives a la circulaciˇ amb bicicleta (circulaciˇ per la dreta, senyalitzaciˇ de les maniobres, utilitzaciˇ del casc, preferŔncia de pas en els encreuaments, etc.) i es realitzen prÓctiques al parc infantil de trÓnsit.

Amb els joves de segon i tercer curs d'educaciˇ secundÓria s'assimilen qŘestions concernents a la circulaciˇ amb vehicles de motor (ciclomotor i karts), als accidents de circulaciˇ (causes que els produeixen i els agreugen, incidint en l'˙s del casc i del cinturˇ de seguretat), fent insistŔncia en el que suposa (des del punt de vista fÝsic, mental i legal) el consum d'alcohol i d'altres drogues, i s'estudia la Llei de seguretat viÓria (reglaments que la desenvolupen) i el Codi Penal.

Al centre d'educaciˇ especial La Panderola seguim amb el procÚs d'integraciˇ dels joves perquŔ adquiresquen el major grau d'autonomia possible en aspectes relacionats amb la circulaciˇ (com a vianants i conductors de bicicleta) per les vies p˙bliques.

Als pares, tractem de mentalitzar-los perquŔ actuen com a nexe d'uniˇ entre all˛ que s'ha explicat pels professors d'Educaciˇ ViÓria i les vivŔncies que tinguen els seus fills, alhora que els faciliten consells (la velocitat dins de la ciutat, la utilitzaciˇ del vehicle en cas imprescindible, etc.) que serveixen per a millorar la qualitat de vida dels ciutadans de Vila-real.

En aquest curs participaran un total de 3.116 alumnes i es desenvoluparÓ en tots els colĚlegis i instituts de Vila-real.

Plaša Major s/n. 12540 Vila-real (Castellˇ)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposiciˇ de notificacions: notificaciones@vila-real.es