Inici -> Àrees -> Protecció civil -> Autoprotecció i prevenció -> Incendis

Incendis

Entenem per combustible qualsevol cos que puga cremar, les muntanyes estan plenes de materials combustibles. Així doncs hem d'extremar les precaucions durant tot l'any en la nostra zona, però encara més en l'època estival.

Les principals causes de negligència són:

 1. Crema de pastures: S'usa per a la regeneració de pastures; si no es realitza amb les precaucions necessàries, el foc pot passar a la muntanya de forma incontrolada i cremar el que no estava previst.
 2. Crema per a cultiu en finques no forestals: S'usa per a cremar residus agrícoles (crema de restolls, etc.), de la mateixa manera que l'anterior, si no es prenen les precaucions degudes el foc pot passar a la muntanya.
 3. Crema en finques forestals: És la crema de residus de tala, crema de matoll per a la seua eliminació amb vista a reduir el combustible perillós o per a preparar el terreny per a repoblar, realitzades sense prendre les precaucions necessàries.
 4. Fogueres d'excursionistes, esportistes o transeünts: Cal prestar una atenció especial als focs encesos per a calfar el menjar i proporcionar llum o calor i que passen a la muntanya per no prendre les precaucions necessàries.
 5. Fumadors: Hem de parar atenció si som fumadors, ja que un focus inicial pot ser una punta de cigarret o un misto mal apagats i llançats a les pastures seques.
 6. Causes diverses:
  • Són els incendis produïts per abocadors mal preparats o mal emplaçats mantinguts amb foc.
  • Els incendis originats per xiquets mentre juguen.
  • Per alienats.
  • Restes d'envasos que puguen fer un efecte de lupa o reflex que per efecte del sol podria produir un incendi.

Nom data de publicació Descàrrega
Consells de prevenció

divendres, 11 d'abril de 2014  Consells de prevenció

1  continguts

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es