Inici -> Tallers de mares i pares "Estem a temps"

Tallers de mares i pares "Estem a temps"

Tallers de Mares i Pares "Estem a temps"

tornar Imprimir

Educar fills sans mitjançant el suport d'un grup d'iguals

Si sou mare o pare d'algun fill/a escolaritzat en educació infantil en algú dels col·legis públics de Vila-real, no dubteu a participar en els tallers de mares i pares Estem a temps. Per a això, poseu-vos en contacte amb la UPC (964 530 521) o amb la direcció del col·legi del vostre fill/a i us informaran degudament.

Relació de col·legis públics on durant el curs escolar 2008-2009 s'imparteixen els tallers Estem a temps de la UPC:

  • Escultor Ortells - Carles Sarthou ¿ Pasqual Nàcher
  • Angelina Abad - Concepció Arenal ¿ Pintor Gimeno Barón
  • Cervantes - Pius XII

El 2005 la Unitat de Prevenció Comunitària (UPC) va iniciar un projecte educatiu per a prevenir el consum precoç de drogues, a fi d¿ajudar les mares i els pares que incorporen en la criança dels seus fills des del primer any d'escolarització un estil educatiu que funcione com a factor de protecció de les drogodependències.

En col·laboració amb els directors dels col·legis públics de Vila-real, la UPC uneix en grups formatius mares i pares que eduquen fills d'edats semblants, i inicia amb ells a principi de cada curs escolar els tallers de mares i pares Estem a temps.

El format és senzill: una vegada al mes, en cada grup s'imparteix una sessió dirigida pel tècnic de la UPC en la qual es dota els pares i mares de les eines educatives i de convivència necessàries per a promoure a casa actituds i estils de vida saludables, i també per a potenciar en els fills una sèrie d'habilitats que reduesquen el risc que en el futur s'impliquen en el consum de drogues.

Està demostrat que hi ha una sèrie d'habilitats, capacitats i actituds que influeixen a l'hora de decidir provar les drogues i d'acabar tenint problemes amb aquestes quan arriba l'adolescència. Si des de ben xicotets, s¿educa als xiquets en l'adquisició i desenvolupament d'aquestes capacitats, la seua personalitat serà prou forta per a no veure's involucrats en drogues ni en altres comportaments que els causen dany a la salut física, psicològica o social (violència, anorèxia, obesitat, assetjament escolar, sectes, etc.).

Al mateix temps que les mares i pares participen en el taller, els seus fills participen, de mans dels seus professors en les aules d'educació infantil i primària, en els continguts del programa de prevenció escolar del consum de drogues Prevenir per a viure, elaborat per la Fundació d'Ajuda contra la Drogoaddicció (FAD) i recomanat per la Generalitat Valenciana.

D'aquesta manera, els xicotets estudiants aprenen de l'escola i dels seus pares les aptituds necessàries per a augmentar la seua autoestima, valorar l'atenció de la seua salut, inhibir els impulsos i saber retardar la gratificació immediata, saber prendre decisions i defendre les seues opinions, ser capaços d'expressar les seues emocions i d'empatitzar amb els altres, etc. Habilitats que, si no es desenvolupen, constitueixen un precursor de les actituds antisocials, entre elles l'abús de drogues.

A continuació es troba el Calendari de tallers 2008/2009.

Descàrrega d’arxius

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es