Inici -> Àrees -> Policia Local -> Sevigrac
Aquest procediment estableix la sistemàtica mitjançant la qual es determinarà com es realitza l'assessorament i seguiment de l'evolució de les lesions, a 30 dies, a totes les persones implicades en qualsevol tipus de sinistre ocorregut en la localitat, en els quals hi haja hagut una intervenció per part de la Policia Local
Aquest procediment s'aplica a tots els accidents que requerisquen intervenció de la Policia Local de Vila-real, tenint com a referència per a la seua valoració l'Ordre INT/223/2014, de 27 d'octubre, que determina en el seu annex III, la gravetat de les lesions. Així s'entén com difunt tota persona, que com a conseqüència d'un accident, mor en l'acte o dins dels següents 30 dies; ferit amb hospitalització superior a 24 hores, que no se li aplique la definició anterior; i ferit amb assistència sanitària igual o superior a 24 hores i que no se li apliquen les definicions anteriors.
· Per què? Per afavorir en els policies que conformen la nostra organització actituds i conscienciació sobre la necessitat que les víctimes o les seues famílies, després que haguera ocorregut qualsevol tipus d'incident puguen sentir-se desemparades o tractades incorrectament.
· Per a què? Per a prestar un servei d'interés, professional i especialitzat sobre el seguiment a les persones afectades per accidents.
Seguiment de les víctimes greus per accidents, assessorament professionalitzat i especialitzat: interessar-nos per l'estat de salut de les víctimes després dels accidents, inclús en el pitjor dels casos davant de la possible defunció d'aquestes.
· Intervencions preventives cap a possibles punts negres on es produïsquen accidents amb lesions o morts.
· Conéixer si el servei dut a terme per la Policia Local ha sigut de qualitat i satisfactori per al ciutadà, i en cas negatiu, saber quins components s'han de millorar.
· La formació tècnica i humana dels professionals que han de prestar servei per atendre les persones afectades pels accidents.
Des de l'interés per participar activament en la promoció d'un canvi cultural que permeta humanitzar el servei prestat al ciutadà, la nostra activitat no pot acabar amb la confecció d'un informe o atestat, sinó que s'ha d'estendre a la humanització d'un servei, amb l'objectiu d'evitar la victimització terciària.
Qualsevol sinistre genera en les víctimes una sèrie de vivències estranyes per a elles, situacions que els superen (hospitals, policies, assegurances, judicis, etc.) i que no saben o no poden atendre; sabem de molts testimonis de famílies trencades pel dolor que s'han sentit desemparades o tractades incorrectament, no podem ni hem d'eludir la nostra responsabilitat.
SEVIGRAC va ser un dels projectes amb què la Policia Local de Vila-real es va comprometre en renovar la Carta europea de seguretat viària.
En els últims anys, el projecte Sevigrac ha sigut reconegut en l'àmbit nacional amb guardons de la talla del Premi Barcelona de Seguretat Viària 2010, Memorial María Ángeles Jiménez, en la seua 15a edició, en la seua modalitat a la investigació sobre accidentabilitat viària urbana. Per un altre costat en l'àmbit internacional un dels reconeixements més importants obtinguts ha sigut el Premi Internacional de Dubai 2012 a les millors pràctiques, a través de la seua integració en el projecte de policia comunitària de la ciutat de Vila-real.
Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es