Inici -> Àrees -> Cooperació i integració -> Solidaritat

Solidaritat

Un dels objectius prioritaris que es planteja en aquest programa és el de potenciar la solidaritat a través del voluntariat.

El voluntari és la persona que, per elecció pròpia, dedica una part del seu temps a l'acció solidària, altruista, sense rebre remuneració per això.

Amb aquesta finalitat, les línies d'actuació són les següents:

  • Elaboració d'un reglament de voluntariat per a la ciutat de Vila-real
  • Registre municipal de voluntaris i voluntàries (document fitxa)
  • Cursos de formació

Vols ser voluntari/ària?

La Regidoria de Solidaritat de l'Ajuntament de Vila-real ha elaborat un programa per a fomentar el voluntariat entre la ciutadania del municipi, i amb aquesta finalitat ha creat una borsa de voluntaris i voluntàries per tal d'acostar a les associacions i entitats del municipi aquelles persones que volen dedicar part del seu temps, de forma desinteressada, a millorar la societat.

Qui pot ser-ne?

Qualsevol persona pot col·laborar en una acció voluntària en benefici de la comunitat.

Què heu de tenir en compte?

Per a fer un voluntariat, primer convé que us plantegeu detingudament quines són les vostres motivacions i inquietuds, i escollir el projecte de voluntariat més adequat segons la temàtica, el temps que podeu dedicar-li i el lloc on es duu a terme.

Heu de tenir en compte que, perquè una acció siga voluntària, ha de complir tres condicions:

  • Ha de ser desinteressada, és a dir, la persona voluntària no persegueix cap tipus de benefici ni gratificació per la seua ajuda.
  • És intencionada, persegueix un fi i un objectiu positiu (buscar un canvi a millor en la situació de l'altre) i legítim (la persona voluntària gaudeix de la capacitat suficient per a realitzar l'ajuda i d'un cert consentiment per part de l'altre que li permet que l'ajude).
  • Està justificada, és a dir, respon a una necessitat real de la persona beneficiària. No és un passatemps ni un entreteniment sense més, sinó que persegueix la satisfacció d'una necessitat que hem definit prèviament com a tal.

Com podeu formar part de la borsa de voluntariat municipal?

Si voleu formar part d'aquesta borsa, heu d'emplenar la sol·licitud (cliqueu ací) i enviar-la a l'Ajuntament. Des de l'Ajuntament us informaran de les entitats o associacions que tenen programes que preveuen accions voluntàries i que més s'adeqüen al vostre perfil.

Cal formar-se?

Sí, amb aquesta finalitat es realitzaran accions formatives dirigides als voluntaris i voluntàries, tant a nivell general com específiques, segons els àmbits en què s'ha d'actuar.

Solidaritat

Nom data de publicació Descàrrega
Estudi de la situació del voluntariat local a Vila-real

dijous, 3 de juliol de 2014  Estudi de la situació del voluntariat local a Vila-real

1  continguts

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es