José Benlloch Fernández - Alcalde
Sr. José Benlloch Fernández

PSPV-PSOE

Alcalde

Vaig nàixer a Vila-real, a la casa que el meu pare va construir al barri de l'Hospital i on, molts anys després, obriria el meu despatx d'advocat. Del barri guarde records entranyables: l'Escola dels Cagons, l'església dels Franciscans i el convent de les Dominiques, als quals m'uneix un vincle especial, o el col·legi Pasqual Nácher, on vaig fer Primària, em van veure donar les primeres passes i créixer com a persona. 

D'aquella època conserve dues de les aficions que m'han acompanyat al llarg dels anys: la fascinació per les ciències i la passió per l'esport. La tercera de les meues passions, la vocació política, em va venir a l'encontre a l'institut Francesc Tàrrega, on vaig estudiar Batxillerat i COU i on vaig tenir la sort de, a partir de representar els estudiants en diferents organismes locals, conéixer l'ex alcalde Enrique Ayet, amb qui vaig descobrir que la política pot fer canviar el món i millorar la vida de la gent.

Amb aquesta mateixa idea de justícia social, vaig decidir estudiar Dret a la Universitat Jaume I, una carrera que vaig poder estudiar gràcies a beques i a treballs que vaig anar compaginant per ajudar l'economia familiar, com anar a la taronja en època de collita. Especialitzat en Responsabilitat Civil i Dret Penal, he exercit durant 12 anys com a advocat, una professió apassionant que reprendré quan acabe la meua etapa política. Emprenedor i treballador sempre per compte propi, he estat també durant tres anys en el sector del comerç internacional, cosa que m'ha permés entrar en contacte amb diversos països arreu del món.

La meua vinculació amb l'Ajuntament de Vila-real comença l'any 2003. Vaig ser vuit anys regidor i portaveu municipal del PSPV-PSOE fins que l'11 de juny de 2011 vaig prendre possessió com a alcalde de Vila-real, responsabilitat que els ciutadans em van tornar a encomanar al 2015 i al 2019 i que centra tots els meus esforços. He estat portaveu del grup socialista de la Diputació, a més de diputat en les Corts Valencianes i vicepresident de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, càrrecs que em van permetre també defensar millor els nostres interessos com a poble.

Sóc un admirador d'aquesta ciutat i, sobretot, de la seua gent. D'un Vila-real que avança, amb nous projectes, nous equipament i més i millor qualitat de vida per a tots sense deixar de ser la ciutat humil, treballadora i amb empenta que van fer créixer els nostres pares i avis.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es