Inici -> Àrees -> Participació ciutadana -> Agenda Urbana Espanyola

Agenda Urbana Espanyola

Agenda Urbana Espanyola

Logos Next Generation EU + Pla Recuperació Transformació Resiliència

El 2015, l'ONU va aprovar la Agenda 2030 sobre el Desenvolupament Sostenible. L'Agenda compta amb 17 objectius de desenvolupament sostenible (ODS), que inclouen des de l'eliminació de la pobresa fins al combat contra el canvi climàtic, l'educació, la igualtat de la dona, la defensa del medi ambient o el disseny de les nostres ciutats. Quant a aquestes, l'ODS 11 persegueix ciutats més sostenibles, inclusives, segures i resilients.

En aquest context, l'Agenda Urbana Espanyola és un marc estratègic que detalla els principis, objectius, criteris i pautes d'actuació que permetran aconseguir un desenvolupament urbà sostenible, que oriente els esforços que es facen en matèria de desenvolupament urbà als principis i objectius establerts tant en l'Agenda Urbana de les Nacions Unides com en l'Agenda Urbana Europea (www.aue.gob.es).

Les entitats locals, segons l'Agenda Urbana Espanyola, ocupen un lloc privilegiat, ja que recauen en elles les principals decisions que dissenyen, ordenen i gestionen els models urbans i protagonitzen el desenvolupament en un marc més sostenible, per a polítiques urbanes.

El Pla d'acció de l'Agenda Urbana de Vila-real, aprovat pel Ple municipal de l'Ajuntament de Vila-real en data 12/09/2022 és el full de ruta que marcarà l'estratègia i les accions a dur a terme fins al 2030, per fer de Vila-real una ciutat amable, acollidora, saludable i conscienciada.

És el marc en el qual tots els actors, públics i privats, societat cívica organitzada, entitats, associacions i ciutadania, busquen el desenvolupament equilibrat, just i sostenible des dels diferents camps d'actuació, perquè, juntes i junts, puguem construir la nova Vila-real del segle XXI.

Descàrrega d’arxius

Descargar archivo

Agenda Urbana. La nova Vila-real del segle XXI
Tipus d'arxiu: PDF | Valencià

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es