Inici -> La teua ciutat -> Joventut -> Notícies joventut

Dos candidats als Goya i molts rostres coneguts en la graella de 36 curtmetratges que projectarà Cineculpable 2015

tornar Imprimir

dimecres, 18 de novembre de 2015

Sala de premsa, Joventut

Presentació de la programació de Cineculpable 2015_2

Dos candidats als Goya i molts rostres coneguts en la graella de 36 curtmetratges que projectarà Cineculpable 2015

El Festival Internacional de Curtmetratges de Vila-real Cineculpable, que se celebrarà del 20 al 27 de novembre, projectarà un total de 36 curtmetratges, vuit en l'Off Provincial, que inaugurarà les projeccions a l'Auditori Municipal Músic Rafael Beltrán Moner el dilluns 23. Els altres 28 de la Secció Oficial es projectaran els dies 24, 25 i 26 a partir de les 22.00 hores.

Sessions on es veuran fins a vuit obres internacionals (d'Argentina a Uganda passant per Colòmbia, Països Baixos, Itàlia, Estats Units, Madagascar o Puerto Rico) i també rostres coneguts de la gran pantalla, com Fele Martínez, Javier Pereira, Luis Zahera, Chus Lampreave, Eduard Punset, Guillermo Barrientos, Miguel Rellán o Juanto Artero.

També hi haurà la possibilitat de veure dos curts candidats als Goya. Es tracta de Regreso a la Alcarria, de Tomás Cimadevilla (productor de llargmetratges d'èxit com El otro lado de la cama, Días de fútbol, Pagafantas o Torremolinos 73), que opta al Goya al Millor Curtmetratge Documental, i El Corredor, de José Luis Montesinos, nomenat als premis de l'Acadèmia en la categoria de Millor Curtmetratge de Ficció. La Seminci de Valladolid 2014 ja va premiar l'obra, que aborda el drama dels acomiadaments, com a millor curt europeu.

Així ho han donat a conéixer el regidor de Joventut, Xavier Ochando, i la coordinadora del festival, Sonia de la Vega, qui ha anunciat la programació i el jurat de l'edició número 18 del certamen. Un jurat que integren l'actor Pablo Vinya, conegut pels seus papers en sèries televisives com Amar en tiempos revueltos, Agitación +IVA o Sin tetas no hay paraíso; l'investigador i professor de l'UJI Aarón Rodríguez, crític en Mirades de cinema o Revista Détour; la doctora en Comunicació i llicenciada en Publicitat i Relacions Públiques, Marta Martín; els realitzadors provincials Marisa Crespo i Moisés Romera, guanyadors del Premi Manuel Villarreal en Cinculpable 2014 pel seu curt Valentina; i el doctor europeu en Ciències de la Comunicació, Iván Bort.

L'agenda de Cineculpable 2015 començarà aquest mateix divendres amb la presentació al pub Vil del DVD Vila-real Filma!, una iniciativa que busca promocionar i difondre els treballs filmats a la ciutat i en la qual participen nombrosos realitzadors i grups de música locals. Aquest recopilatori, que destinarà tota la seua recaptació a la Fundació Primavera, podrà adquirir-se en les diferents activitats del festival.

Activitats que, en el seu primer cap de setmana, estaran protagonitzades per directors, actors i bandes i que tindran especial atenció als autors provincials. Així, el dissabte 21, l'Espai Jove obrirà les seues portes a la veu d'aquells intèrprets que donen vida als milers de curtmetratges i videoclips que es roden a Castelló. El diumenge 22, se celebrarà una trobada de festivals i mostres audiovisuals en el marc de la iniciativa, A Castelló és fa Cinema, que evidencia, segons Ochando, "la nova eclosió de moviments culturals" després d'un temps de silenci marcat per la crisi i les retallades.

Torna també a la graella de Cineculpable el Cinexpress, que pretén apropar el món del curtmetratge a alumnes de secundària, que en quatre dies gravaran i muntaran les escenes de les seues pròpies creacions audiovisuals. Les obres realitzades es projectaran en la gala final del dia 27.

Aquest acte posarà el colofó a set dies d'intensa activitat cinèfila en format xicotet. Ho farà amb un convidat d'excepció, el mag monologuista Karim, i amb novetats com la del passacurt, que premiarà la fidelitat del públic assistent a les projeccions i la resta d'activitats. Així, aquells que segellen almenys tres de les seues onze caselles, podran canviar el passacurt per una entrada preferent per a la gala del 27.

Descàrrega d’arxius

Descargar archivo

Programació de Cineculpable 2015
Tipus d'arxiu: PDF | Valencià

Galeria multimèdia

Documents

Imatges

Presentació de la programació de Cineculpable 2015_1 Presentació de la programació de Cineculpable 2015
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es