Inici -> La teua ciutat -> Igualtat -> Notícies d'Igualtat

Igualtat llança una nova programació de campanyes i tallers amb el 10é aniversari de la Llei d'igualtat com a bandera

dimecres, 9 d'agost de 2017

Rosario Royo presenta la programació d'Igualtat

La Regidoria d'Igualtat llança aquest setembre una nova programació de campanyes, tallers i activitats amb l'objectiu de contribuir a fer més visible el paper de la dona en la societat actual i seguir lluitant contra la violència masclista i per la igualtat efectiva entre homes i dones, quan es compleix una dècada de l'entrada en vigor de la Llei d'igualtat (LO 3/2007). La regidora de l'àrea, Rosario Royo, ha donat a conéixer els detalls de la nova campanya, en la qual, als tallers habituals de dansa oriental o reeducació de sòl pelvià, se sumen activitats com una jornada sobre maternitat i paternitat responsable o la posada en valor de la figura de la cuidadora o cuidador familiar.

"La igualtat de dones i homes és un dret fonamental i constitueix un valor cabdal per a la democràcia. Però perquè puga complir-se plenament, no n'hi ha prou que el dret siga reconegut de manera legal; ha de poder ser exercit efectivament i implicar tots els aspectes de la vida: polítics, econòmics, socials i culturals", detalla Royo. La nova programació de la Regidoria, apunta, és un pas més en aquest objectiu, contribuint a "fer més visible el paper de la dona i empoderar les dones".

Una de les principals accions de la nova temporada seguiran sent les campanyes de sensibilització i prevenció de la violència de gènere, així com l'atenció personalitzada a les víctimes. "La violència masclista segueix sent una xacra en la nostra societat, per açò continuarem redoblant esforços, ara que, a més, s'ha signat un principi de pacte d'Estat contra la violència de gènere que esperem que es traduïsca prompte en mesures efectives", argumenta la regidora. Amb aquest objectiu, Igualtat farà incidència aquest curs en la prevenció entre els escolars, a través de les campanyes de la Fundació Isonomia, a les quals se sumen altres dues actuacions el 25 novembre, amb motiu del Dia contra la Violència contra les Dones: una actuació a càrrec de Caixó/Teatre de l'Oprimida a l'IES Francesc Tàrrega i la lectura del manifest i recital de poemes de la poetessa Rosa M. Vilarroig, al costat de la guitarra de Paco Nomdedéu.

En l'apartat de tallers, la programació de l'últim trimestre inclou cursos sobre Intel·ligència emocional, Teràpia hipopressiva, Disseny i patronatge, Dansa oriental conscient i amb vel, i Reeducació del sòl pelvià. A aquests tallers, que responen a la demanda de les usuàries, se sumaran les primeres Jornades per una maternitat i paternitat responsable, que se celebraran els dies 25 i 28 d'octubre. "Som conscients de la importància de la cura dels fills en la nostra societat; per açò, hem preparat, amb l'Escola de Salut i l'Associació de Lactància i Criança + Que Llet, una jornada que abordarà la maternitat i paternitat responsables i una altra xarrada sobre "Enrabiades i gestió emocional de la infància", detalla Royo. La campanya per a un ús no sexista dels joguets, que es desenvolupa al desembre per a destacar la importància de l'elecció de joguets en la formació dels xiquets i xiquetes, en el marc de la campanya de Nadal, completa les activitats programades en la recta final de l'any.

El període d'inscripció en els cursos i tallers arrancarà l'11 de setembre, amb les preinscripcions, tant de manera presencial com per correu electrònic. El 18 de setembre tindrà lloc el sorteig del número per a l'ordre de matrícules, que es formalitzaran del 20 a 29 de setembre a la Casa de la Dona.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es