Inici -> Àrees -> Cultura -> Programació -> Notícies culturals

Vila-real destina a Cultura i Museus 1,5 milions d'euros el 2020 per a reactivar el sector i fer costat a les empreses locals

tornar Imprimir

divendres, 19 de març de 2021

Sala de premsa, Cultura

Vila-real destina a Cultura i Museus 1,5 milions d'euros el 2020 per a reactivar el sector i fer costat a les empreses locals

L'Ajuntament de Vila-real va destinar durant l'any 2020 un total d'1.458.758 euros a l'àrea de Cultura i Museus, segons es desprén de la liquidació del pressupost del passat exercici. La regidora de l'àrea, Rosario Royo, ha fet balanç de l'any, en el qual el departament ha centrat els seus esforços a reactivar el sector, apostant per les empreses, companyies i artistes locals.

D'aquesta manera, Royo respon amb dades a les acusacions de Compromís "d'abandó" de l'àmbit de la cultura "suposadament per haver programat també activitats taurines". "Destinar 1,5 milions a cultura i 27.000 euros a bous és abandonar la cultura en favor del bou al carrer?", assenyala la regidora, que incideix en l'aposta municipal per les empreses culturals de la ciutat. "Per a nosaltres, Vila-real va sempre per damunt de qualsevol altra cosa i per això, hem estat treballant i en contacte permanent amb les nostres companyies locals per a programar activitats sempre que ha sigut possible. Si hagueren preguntat, sabrien que ja tenim en cartera projectes molt interessants, tots amb marca i segell de Vila-real, per a les pròximes setmanes", agrega.

En concret, la Regidoria de Cultura ha invertit durant 2020 un total de 400.000 euros en la programació d'espectacles de tot tipus, quantitat a la qual se sumen els 50.000 euros invertits en el Festival Vila-real Renaix i altres 50.000 euros dels concerts del cicle Vila-real Alive. A aquestes quantitats se sumen els 120.000 euros de la campanya de Nadal, dels quals 90.000 euros es van destinar directament a companyies locals de teatre per a la dinamització de la ciutat. "Tot això suma 620.000 euros per a espectacles culturals, a través d'empreses locals en la seua majoria, enfront dels 27.000 euros que va costar la instal·lació de la plaça portàtil, per la qual, per cert, van passar 10.000 persones amb tots els protocols i mesures sanitàries. Sense oblidar que a Vila-real comptem amb sis clubs taurins i una tradició de bou al carrer d'arrelament innegable", puntualitza Royo. 

Royo aclareix, a més, que la programació cultural, que va haver de suspendre's per la situació sanitària de la tercera onada de la pandèmia, es reprendrà en breu. "De moment, ni tan sols comptem amb pressupost vigent, ja que vam haver de retardar-lo per l'entrada d'11 milions d'euros en resolucions heretades de l'urbanisme del PP i el vam aprovar fa a penes dues setmanes, per cert, amb el vot en contra de Compromís, juntament amb Vox i PP", recorda. 

"Estem també en procés de licitació del programador cultural, que s'adjudicarà en breu, i tenim ja en cartera activitats i projectes molt interessants de gent de Vila-real, com una nova obra de Sergio Caballero, el festival Vila-real en Dansa, actuacions de Xarxa Teatre o Visitants, diversos llibres i exposicions", afegeix Royo, qui recorda que els museus s'han mantingut oberts "amb molt d'esforç". "En aquests moments tenim la mostra TEST, al Convent, espai d'art, i l'exposició de Llorens Bort al Museu de la Ciutat Casa de Polo, sense oblidar la mostra que va fer el fotògraf Enrique Benavent, byZelig, "Rostres després de la primera batalla", que ha tingut fins i tot repercussió internacional", valora la regidora. "Apostem per la cultura i per la nostra gent i ho continuarem fent. I tenim iniciatives molt interessants per a posar en marxa quan siga possible fer-ho", conclou Royo.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es