Inici -> Àrees -> Urbanisme -> Actualitat

Obiol fa balanç de 10 anys de gestió en Territori: "Tenim una Vila-real nova, però ens queda molt encara per fer"

divendres, 18 de juny de 2021

Obiol fa balanç de 10 anys en Territori

El regidor de Territori, Emilio M. Obiol, ha fet balanç dels últims 10 anys de govern en el departament municipal, que engloba àrees com Urbanisme, Indústria, Activitats, Patrimoni i Mobilitat. En aquestes cinc àrees, Obiol ha fet un repàs per una dècada que dibuixa "una Vila-real nova". "Des de la humilitat, hem de dir que el balanç que podem fer d'aquests anys és bo, però que, sense dubte, queda encara moltíssim per fer i per seguir avançant", assenyala.

La vertebració del territori, la gestió urbanística per a fer front als "empastres" del Partit Popular, desactivar "bombes de la gestió del PP" com els aprofitaments o la especulació associada a PAI "ficticis", a més de la recuperació del patrimoni, el disseny d'una trama urbana moderna o la millora de la competitivitat industrial de la ciutat són alguns dels objectius que s'ha plantejat el departament en aquests 10 anys. "Un treball fonamental ha estat el desenvolupament del Pla de reindustrialització local", incideix Obiol.

En concret, en 10 anys s'ha produït una inversió industrial associada als dos grans sectors econòmics de la ciutat -ceràmica i sector agroalimentari- de 78,8 milions d'euros i s'han concedit 100 llicències d'obra majors en aquests dos sectors, a més dels 3,5 milions d'euros d'inversió pública per a la millora dels polígons industrials, a través de l'Ivace. "Vila-real és una ciutat fonamentalment industrial; per aquesta àrea hem apostat de manera decidida i ho seguirem fent", apunta el regidor. Aquesta aposta culminarà en els pròxims mesos amb la reactivació del PAI de la carretera d'Onda, "un dels projectes més importants de futur, del qual podríem començar a veure realitats a inicis de 2022".

En l'apartat de gestió urbanística, Obiol recorda la "bombolla extraordinària" de la qual ha sigut víctima la ciutat, a conseqüència de "l'urbanisme a cost zero del PP". "Encara hui dia, després de pagar ja més de 32 milions d'euros, seguim pagant a Vila-real la festa d'alguns", denuncia. "Per a evitar que aquesta festa d'altres ens coste més diners encara, hem caducat 10 PAI que no eren més que el caldo de cultiu per a l'especulació", incideix. Els programes anul·lats haurien afectat 2,3 milions de metres quadrats de sòl.

El primer servei d'autobús urbà gratuït, la creació del primer carril bici i la xarxa de 10 quilòmemtres posterior, el Museu a l'aire lliure o la intervenció al Gran Casino i Tagoba són algunes de les fites en Mobilitat i Patrimoni, a més de les diferents actuacions per a destacar la basílica de Sant Pasqual. 

En l'apartat d'Urbanisme, el regidor destaca l'obertura de nous carrers o la creació de noves places de la mà del Villarreal CF. Però, sobretot, la ronda Sud-oest. "El Partit Popular va expropiar els terrenys sense pagar ningú, l'adjudicatària va desaparéixer i els milions d'euros compromesos amb Vila-real encara no sabem on van anar. Ara sí sabem que tenim en marxa la primera ronda de circumval·lació de la ciutat, amb set milions d'euros", explica. La piscina del Termet, la CEM, el pavelló Melilla o el Campió Llorens, la instal·lació de Fundació Manantial en tres infraestructures són altres actuacions destacades en els últims 10 anys. 

"Hem fet moltes coses, però en queden encara moltes més per fer. Tenim un projecte cohesionat, liderat, amb il·lusió i amb moltes idees", detalla Obiol. Entre aquests projectes de futur, el regidor de Territori ha mencionat alguns més imminents: la remodelació de l'Alberg del Termet, l'intercanviador de transports, la nova comissaria de policia nacional, l'obertura d'Herarbo o el paquet d'actuacions de millora previstos en l'entorn del Botànic Calduch.

Descàrrega d’arxius

Descargar archivo

Balanç 10 anys en Territori
Tipus d'arxiu: PDF | Valencià

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es