Inici -> Àrees -> Cultura -> Programació -> Notícies culturals

FITCarrer enceta la seua edició postcovid amb el lliurament del Premi Ramón Batalla al dramaturg Venus Albeiro Silva

tornar Imprimir

divendres, 1 d'octubre de 2021

Ajuntament, Sala de premsa, Cultura

Lliurament del Premi Ramón Batalla a Venus Albeiro Silva

FITCarrer enceta la seua edició postcovid amb el lliurament del Premi Ramón Batalla al dramaturg Venus Albeiro Silva

El FITCarrer (Festival Internacional de Teatre de Carrer de Vila-real) celebra aquest cap de setmana la seua edició 33. Les arts de carrer tornen a convertir-se en les protagonistes gràcies a un festival que es consolida com una cita de referència, amb la participació de 17 companyies internacionals, nacionals i valencianes.

El festival ha arrancat amb les Jornades Econòmiques d'Arts de Carrer, amb la conferència inaugural de l'economista Pau Rausell, i el lliurament del IX Premi Ramón Batalla, que en aquesta edició ha recaigut en el director i dramaturg colombià Venus Albeiro Silva. L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha fet lliurament del reconeixement al fundador i exdirector de la Fundació Tchyminigagua. Benlloch ha destacat la trajectòria del premiat i la importància de la cultura com a motor de transformació social i per a la recuperació de "l'alegria i la llum" després dels mesos de "foscor" per la covid-19.

Durant els tres dies d'espectacles de FITCarrer, places i carrers es converteixen en un gran escenari per a acollir prop d'una vintena d'espectacles que mostraran les seues propostes a peu de carrer i de manera totalment gratuïta per al públic. En aquest objectiu d'acostar la cultura a tots els públics, enguany s'ha fet un pas endavant amb la creació de l'espai Mou-te, en col·laboració amb Creu Roja Vila-real i l'Associació Acudim, per a garantir l'accessibilitat en tots els espectacles. 

D'altra banda, en aquesta edició també s'inaugura un nou espai professional, PROFIT, que pretén convertir-se en un important punt de trobada, ja que 10 dels principals programadors de tota Espanya es donen cita per a conéixer les propostes que les companyies tenen l'oportunitat de presentar en primera persona.

Galeria multimèdia

Imatges

Espectacles de FITCarrer 2021 Espectacles de FITCarrer 2021 _1 Espectacles de FITCarrer 2021 _2
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es