Inici -> Àrees -> Cultura -> Programació -> Notícies culturals

FITCarrer enceta la seua edició postcovid amb el lliurament del Premi Ramón Batalla al dramaturg Venus Albeiro Silva

divendres, 1 d'octubre de 2021

Lliurament del Premi Ramón Batalla a Venus Albeiro Silva

El FITCarrer (Festival Internacional de Teatre de Carrer de Vila-real) celebra aquest cap de setmana la seua edició 33. Les arts de carrer tornen a convertir-se en les protagonistes gràcies a un festival que es consolida com una cita de referència, amb la participació de 17 companyies internacionals, nacionals i valencianes.

El festival ha arrancat amb les Jornades Econòmiques d'Arts de Carrer, amb la conferència inaugural de l'economista Pau Rausell, i el lliurament del IX Premi Ramón Batalla, que en aquesta edició ha recaigut en el director i dramaturg colombià Venus Albeiro Silva. L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha fet lliurament del reconeixement al fundador i exdirector de la Fundació Tchyminigagua. Benlloch ha destacat la trajectòria del premiat i la importància de la cultura com a motor de transformació social i per a la recuperació de "l'alegria i la llum" després dels mesos de "foscor" per la covid-19.

Durant els tres dies d'espectacles de FITCarrer, places i carrers es converteixen en un gran escenari per a acollir prop d'una vintena d'espectacles que mostraran les seues propostes a peu de carrer i de manera totalment gratuïta per al públic. En aquest objectiu d'acostar la cultura a tots els públics, enguany s'ha fet un pas endavant amb la creació de l'espai Mou-te, en col·laboració amb Creu Roja Vila-real i l'Associació Acudim, per a garantir l'accessibilitat en tots els espectacles. 

D'altra banda, en aquesta edició també s'inaugura un nou espai professional, PROFIT, que pretén convertir-se en un important punt de trobada, ja que 10 dels principals programadors de tota Espanya es donen cita per a conéixer les propostes que les companyies tenen l'oportunitat de presentar en primera persona.

Galeria multimèdia

Imatges

Espectacles de FITCarrer 2021 Espectacles de FITCarrer 2021 _1 Espectacles de FITCarrer 2021 _2
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es